Màxim, sorprès pel seu èxit a la TV francesa: "Hi anava a cantar en català i ja està"

Màxim Cayuela va interpretar una cançó del cantautor d'Argelers Jordi Barre a la versió de "The voice kids" a França

RedaccióActualitzat

Màxim Cayuela té 10 anys, és de Perpinyà i ha sorprès França, per cantar en català en un programa de màxima audiència a la televisió: la versió francesa de "The voice kids" .

Va interpretar "Tant com me quedarà", del cantautor Jordi Barre, un referent de la Nova Cançó a la Catalunya Nord.

"He après aquesta cançó, amb el meu pare. Tots dos hem decidit aprendre aquesta cançó perquè volia cantar aquesta cançó per al meu país i volia honorar el Jordi Barre."

Maxime amb el seu avi
Màxim amb el seu avi

Va conèixer el treball del cantautor pel seu avi, amb qui eren amics. Avui li recorda històries, envoltat de la família que expliquen han rebut trucades de tot arreu després de veure'l cantar en català. Màxim també està sorprès.

"Jo pensava que hi anava a cantar en català i ja està. No que hi haguessin tantes ràdios que em contacten per fer-me preguntes."

Preguntes algunes de les quals ens respon Eva Bertrana, la directora de l'escola La Bressola, que té el sistema d'immersió lingüística i on en Màxim va aprendre el català:

"Ho he vist circular molt a les xarxes socials, o això al sud no hagués passat o això a l'estat espanyol no hagués passat. No podem comparar, són dues situacions en aquest aspecte molt diferents Hi ha un no reconeixement del català, un no reconeixement de les llengües regionals, si no hi ha reconeixement de fet no existeixen."

Els que sí que el senten i no es cansen de sentir-lo són molts dels que es van emocionar veient-lo per televisió i, després, a les xarxes, on la seva actuació es va fer viral.

 

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut