Màxim Huerta, prometent el càrrec de ministre de Cultura i Esport (EFE)
Màxim Huerta prometent el càrrec de ministre de Cultura i Esport (EFE)

Màxim Huerta, el ministre més breu de la democràcia espanyola

Actualitzat

Set dies ha estat Màxim Huerta al capdavant de la cartera de Cultura i Esport. Pedro Sánchez va anunciar el seu nom com a ministre el dimecres 6 de juny. L'endemà jurava el càrrec.

Amb la seva dimissió, aquest dimecres, s'ha convertit en el ministre més breu de la democràcia. Darrere seu hi ha José Luis García Ferrero, que va ser ministre de la UCD el 1982 durant 81 dies, i Román Escolano, ministre d'Economia en substitució de Luis Guindos amb el PP, del 8 de març a l'1 de juny d'aquest 2018, o sigui, 86 dies al ministeri.


Periodista i escriptor


Màxim Huerta va néixer el 1971 a Utiel, a València. Va treballar a Canal 9 i a Telecinco, on va presentar diversos informatius entre el 2000 i el 2005.

Aquell any es va incorporar al programa matinal d'aquesta cadena de televisió, el d'Ana Rosa Quintana, on va treballar fins al 2015.

El 2016 va passar a Televisió Espanyola, on va presentar el programa de cinema i viatges "Destinos de película".

En paral·lel s'ha dedicat a l'escriptura: és autor de sis novel·les, a més de llibres infantils i de viatges.

En saber-se el seu nomenament com a ministre de Cultura i Esport, va ser molt criticat pels tuits fets per ell amb anterioritat en què mostrava la seva desafecció amb l'esport i, també, la seva postura contrària a l'independetisme català.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut