L'actor assegura que ha aconseguit "no portar aquesta motxilla tan pesada" (Dan Himbrechts/AAP/Europa Press)

Matthew McConaughey explica com ha superat els abusos sexuals que va patir de jove

El van sotmetre a un xantatge sexual amb 15 anys i el van violar quan en tenia 18

RedaccióActualitzat

Matthew McConaughey ha decidit parlar obertament del procés que va haver de fer per superar el xantatge sexual al que el van sotmetre quan tot just tenia 15 anys, i la violació que va patir quan en tenia 18.

Tot i que ja havia revelat aquests episodis en el llibre "Greenlights", publicat fa dos anys, ara ha decidit anar més enllà al podcast "The conversation: about the men", de la periodista Amanda de Cadenet.

Segons ha revelat, la primera vegada que va tenir sexe ho va fer condicionat per aquest xantatge, i pensant que aniria a l'infern per haver mantingut relacions abans del matrimoni.

Amb 52 anys, l'actor remarca que ha aconseguit superar el trauma i que ja no li impedeix tenir una relació sana. "No tinc por de les relacions perquè la meva primera experiència fos un xantatge, no, no. Allò va ser una aberració", recorda, mentre assegura que no pensa deixar que aquell episodi trenqui la seva "confiança en les persones". "Això no era negociable", remarca.

McConaughey, que té un Oscar per "Dallas Buyers Club", es nega a oblidar el que li va passar, però afirma: "He escollit no portar aquesta motxilla tan pesada, i he escollit com tractar la gent, com confiar-hi".

L'estatunidenc ha recordat com va patir l'abús sexual per part d'un home quan estava inconscient al maleter d'una furgoneta, i ha destacat la importància d'haver tingut prèviament una conversa sobre la sexualitat, amb els seus pares.

"M'havien parlat sobre el respecte a les dones, a les relacions i a la intimitat sexual, sobre el respecte al meu espai", destaca.

"El meu pare em va dir que si alguna vegada sentia que la dona dubtava, parés", recorda durant el podcast. "I tenia raó", remarca, a més d'afirmar que en alguna ocasió ha decidit seguir el consell i deixar-ho per un altre dia.

 

ARXIVAT A:
Assetjament sexual CinemaMenors
Anar al contingut