Garraf, Baix Penedès i Baix Llobregat, les més afectades per la pluja torrencial
Els ruixats han anat minvant i no s'esperen més pluges fortes
Garraf, Baix Penedès i Baix Llobregat, les més afectades per la pluja torrencial

Garraf, Baix Penedès i Baix Llobregat, les més afectades per la pluja torrencial

Els ruixats han anat minvant i no s'esperen més pluges fortes

Actualitzat
Un bus ha quedat atrapat per les fortes pluges a Castelldefels (@CastefaMeteo)

Nit de tempestes i aiguats a bona part del territori. Activat el pla Inuncat en fase d'alerta al Garraf i al Baix Penedès, per les fortes pluges d'aquesta matinada. Tot i així, els ruixats van de baixa i no s'espera més tempestes fortes.

També al Baix Llobregat hi ha plogut amb ganes. Els bombers han fet 179 sortides, la majoria per inundacions.

 

Les trombes d'aigua han deixat imatges com aquesta de Vilanova i la Geltrú, on es pot veure el passeig Marítim molt enfangat i amb palmeres a terra. Hi han caigut 46 litres per metre quadrat i les pedres que queien tenien la mida d'una pilota de golf.

 

(@vinga)

Hi ha hagut cops de vent de gairebé 100 quilòmetres per hora. A Vilanova i la Geltrú la tempesta ha causat desperfectes importants i hi ha problemes per circular en molts carrers. A la zona del Passeig del Carme, la plaça del Consolat de Mar i la Ronda de la Mar Mediterrània, hi ha hagut caiguda d'arbres i branques que han causat danys en edificis, vehicles i mobiliari urbà. En total, es calcula que han caigut més d'un centenar d'arbres.

 

L'alcalde accidental de Vilanova i la Geltrú, Jordi Medina, ha confirmat també que els accessos al port continuen tallats per poder arreglar els desperfectes causats per la tempesta en la teulada d'un dels magatzems.

 

La tempesta també ha inundat els passos sota les vies del tren. Dos ja s'han reobert i els bombers treballen per treure l'aigua de tres més. Només a Vilanova, s'han fet 88 trucades al telèfon d'emergències 112.

 

 

A Cunit hi han descarregat 57 litres en només 30 minuts. A Sant Pere de Ribes n'hi han caigut 41, i a Sitges fins i tot hi ha pedregat. Són tempestes de forta intensitat i acompanyades de molts llamps i trons.

 

El servei d'emergències de Protecció Civil ha actuat en 432 incidències relacionades amb la pluja. També hi ha hagut afectacions en la circulació de trens entre Vilanova i Sant Vicenç de Calders. La circulació a la via 1 ha quedat restablerta a dos quarts de vuit del matí.

 

 

Cap a les 4 de la matinada hi ha hagut a l'àrea de Barcelona una forta tronada, que ha despertat molta gent amb un cert sobresalt, pel tremolor que ha provocat. A l'aeroport del Prat hi han caigut 53 litres per metre quadrat. La intensitat de la pluja ha provocat una filtració d'aigua a la Terminal 1.

 

(Foto: ACN)

Els llamps han estat els protagonistes en moltes contrades. A tot Catalunya han caigut més de 10.000 descàrregues elèctriques durant aquesta matinada.

 

(Foto Joan Bové - El Catllar)

 

(Foto Glòria Escuín - Vic)

 

(Foto Jacint Garrigolas - Santa Pau)

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut