El santuari on hi ha hagut la matança
El santuari on hi ha hagut la matança a la província pakistanesa del Panjab. Reuters
Pakistan

Maten una vintena de fidels sufís en un santuari del Pakistan

L'inductor del crim pot ser el custodi del temple, un curandero pertorbat que hauria atacat els seus propis fidels

Actualitzat

Una vintena de persones han estat assassinades en el santuari sufí d'Alí Muhammad, a la província del Panjab, al Pakistan. Els autors de la matança són un grup d'homes armats amb bastons i ganivets.

Segons la policia, l'inductor del crim múltiple és el custodi del santuari. Un pertorbat mental que ocasionalment exercia de curandero i que hauria actuat amb diversos còmplices. El custodi del santuari, Abdul Waheed, va demanar als fidels visitar el santuari i després els va atacar amb un grup d'homes. 

Al Pakistan és habitual recórrer a persones que es declaren guaridores espirituals i que ofereixen els seus serveis als temples per curar malalties o per desfer suposades malediccions.

Amb els seus antics rituals hipnòtics, el sufisme és una forma mística de l'Islam que s'ha practicat al Pakistan durant segles.

Però en els últims mesos, els santuaris sufís han estat blanc dels extremistes sunnites, que els consideren heretges. En un dels últims atacs suïcida, reivindicat per Estat Islàmic, van morir més de 80 fidels sufís en una capella del santuari Lal Shahbaz Qalandar, al sud de la província de Sind.

Anar al contingut