L'edifici governamental està envoltat de policies (EFE / Orlando Barría)

Maten a trets al seu despatx el ministre de Medi Ambient de la República Dominicana

Orlando Jorge Mera tenia 55 anys, estava casat amb l'ambaixadora dominicana al Brasil i era fill de l'expresident Salvador Jorge

Redacció/AgènciesActualitzat

El ministre de Medi Ambient de República Dominicana, Orlando Jorge Mera, ha estat assassinat aquest dilluns al matí al seu despatx del ministeri. Jorge era fill de l'expresident del país Salvador Jorge Blanco.

Fonts del Ministeri de Medi Ambient citades pel diari Acento han informat que s'han sentit un total de sis detonacions al despatx. La presidència del país ha emès un comunicat en què confirma els fets i detalla que l'autor de l'atac és Miguel Cruz, amic personal del ministre, i que està sota custòdia policial.

Al voltant de l'edifici governamental s'hi estan vivint moments de confusió, i s'ha arribat a especular amb la possibilitat que hi hagués ostatges o que l'atacant hagués fugit. Segons recull l'agència EFE, hi han entrat un grup d'agents de la unitat antisegrestos de la policia de la República Dominicana armats amb fusells. Ho han fet escalant la tanca exterior del recinte, davant de les desenes de periodistes que s'hi acumulen.

"Estem consternats", ha publicat el ministeri al seu compte de Twitter:

Orlando Jorge Mera va ser designat ministre de Medi Ambient a l'agost de 2020 pel president Luis Abinader. Després del nomenament va dir que tenia com a missió treballar per una bona gestió ambiental i pel compliment de la Constitució i les lleis, basant-se en la transparència i l'ètica pública.

El ministr era fill d'un expresident del país i pare d'un diputat (EFE / Manu Moncada)

"En la nostra gestió treballarem per l'ús responsable dels recursos naturals, la protecció i la conservació dels ecosistemes, la disminució de la contaminació, i la gestió efectiva dels residus sòlids", va assegurar, segons recull Listin Diario.

Aquest mateix diumenge, Jorge commemorava a través d'un missatge a Twitter el Dia Mundial del Medi Ambient:

Llicenciat en dret i dirigent del Partit Revolucionari Modern (PRM), Jorge Mera, de 55 anys, estava casat amb l'ambaixadora dominicana al Brasil, Patricia Villegas, i tenia dos fills, entre ells el diputat Orlando Jorge.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientRepública Dominicana
Anar al contingut