Mataró Sense Fils, una iniciativa perquè cap estudiant es quedi sense internet

L'objectiu principal de la campanya és evitar que cap alumne no pugui seguir el curs per no disposar de connexió a internet

Anna LasagaActualitzat

Milers d'estudiants segueixen el curs online, o ho intenten. A Mataró posen en marxa ara una mesura per corregir la bretxa digital, per oferir wifi a famílies que no en tenen.

Millorar la nova normalitat amb serveis com aquests és l'objectiu d'un esdeveniment digital, una Hackaton, que s'ha fet el cap de setmana amb suport d'entitats com el Mobile World Capital.

Aquest grup de Mataró pretén que cap estudiant es quedi sense internet amb aquest sistema que ja ha arrencat a la capital del Maresme i que ha rebut el Premi Mobile World Capital.

Ja hi ha vuit hotspots, punts que cedeixen el seu internet "sobrant" a famílies que no disposen de connexió i que tenen fills en edat escolar.  

En Xavier és un dels membres de Mataró Sense Fils i ell mateix el comparteix amb els veïns que el necessiten. És un sistema segur que no suposa cap problema per a qui fa la donació de wifi.

En Xavier explica que el sistema comparteix l'excedent de xarxa que tens a casa, és a dir, "no permet que en cap moment els receptors puguin saturar la teva donació en xarxa".

A més de particulars, les entitats també poden compartir la seva xarxa. A Mataró ja hi ha dos instituts que s'han afegit a la iniciativa. Comparteixen el seu wifi perquè les famílies del voltant que ho necessitin es puguin connectar.

Una cinquantena de famílies no tenen accés a internet i això pot suposar un problema important, com explica Julio Martínez, director Institut Damià Campeny.

"Des del 14 de març fins al 14 de setembre, que és quan es preveu començar el curs vinent, estaran perdent mig any, i això  pot provocar diferències més grans de les que ja existeixen."


Un altre dels projectes guanyadors de la Hackaton és Hygidot, un kit d'higiene centralitzat per fer més fàcil i segur tornar a comprar a les botigues, oferint la possibilitat de reutilitzar el material esterilitzant-lo a empreses properes.

Un kit d'higiene centralitzat per fer més fàcil i segur tornar a comprar

Gimnasos a espais oberts o aplicacions per posar en contacte voluntaris i persones que necessiten ajuda han estat altres dels premiats en aquesta iniciativa per fer millor i més segura la nova normalitat.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut