Exhibició d'alguns dels avions que l'any passat van participar a la Festa al Cel
Exhibició d'alguns dels avions que l'any passat van participar a la Festa al Cel
Mataró

Mataró renuncia a acollir la Festa al Cel per raons econòmiques

No s'han aconseguit els 300.000 euros en patrocinis que necessitava per afrontar l'esdeveniment

Actualitzat

L'Ajuntament de Mataró ha anunciat que renuncia a acollir la Festa al Cel perquè, malgrat haver contractat una empresa externa que s'encarregués de buscar patrocinadors, no s'han aconseguit els 300.000 euros necessaris per a la seva organització. El consistori calcula que el cost global de la Festa del Cel és de 520.000 euros i les aportacions previstes per empreses patrocinadores no superen, a dia d'avui, els 100.000 euros, una xifra molt inferior a la prevista inicialment.

Si se celebrés la festa, el consistori hauria d'assumir amb recursos propis els més de 420.000 euros que falten per arribar als 520.000. Malgrat que el pressupost municipal inclou diverses partides per pagar la Festa del Cel, amb una aportació de 220.000 euros, finalment s'ha optat per no portar-la a terme. L'alcalde de Mataró, David Bote, ha destacat que la decisió ha estat difícil però que ha estat el més coherent amb la situació.

"Hem estudiat la possibilitat de reduir el cost de la festa, fer-la més barata, perquè fos viable organitzar-la, però ha estat impossible sense comprometre una correcta celebració. Per això hem pres aquesta decisió, que és la millor per a tots i per a la ciutat i que és la més coherent si es tenen present les condicions del certamen."

L'Ajuntament de Mataró va apostar per primera vegada el 2014 per acollir aquest festival, que abans es feia a Barcelona, amb l'objectiu de promocionar la ciutat. A la vegada, buscava que els visitants repercutissin econòmicament en la restauració, comerç i allotjaments de la capital del Maresme. El festival aeri va atreure l'any passat a 123.000 persones a la platja del Varador de Mataró i sempre ha tingut una forta repercussió mediàtica. Tanmateix, el primer tinent d'alcalde, Joaquim Fernández, ha reconegut que la Festa al Cel no té el suport de tots els partits ni de part dels ciutadans.

Anar al contingut