Mataró

Mataró obre una oficina per assessorar els afectats per les preferents de Caixa Laietana

Els veïns de Mataró afectats per participacions preferents de Caixa Laietana disposaran a partir d'aquest dimecres de l'assessorament d'experts, en cas que vulguin acollir-se al procés d'arbitratge amb l'entitat bancària. L'Ajuntament de Mataró ha creat una oficina per atendre els afectats. La sol·licitud d'arbitratge es pot tramitar fins al 30 de juny.

RedaccióActualitzat
A partir d'aquest dimecres, els veïns de Mataró afectats per participacions preferents de Caixa Laietana disposaran de l'assessorament d'experts, en cas que vulguin iniciar el procés d'arbitratge amb l'entitat bancària. L'Ajuntament de Mataró ha instal·lat una oficina per atendre les persones que vulguin negociar la recuperació dels estalvis amb Caixa Laietana, actualment Bankia, si es demostra que van adquirir aquests productes financers sense saber els riscos que comportaven.

L'alcalde de la ciutat, Joan Mora, confia en l'èxit dels arbitratges: "Aquesta via és una bona proposta i, per això, els volem acompanyar perquè facin aquesta sol·licitud. Pensem que en la majoria dels casos serà una sol·licitud positiva i, per tant, s'hi podran adherir. Però tinguin per segur que en tot aquest procés nosaltres vetllarem perquè aquests afectats puguin recuperar els seus estalvis, sigui per la via de l'arbitratge o per la via judicial".

La sol·licitud d'arbitratge es pot tramitar fins al 30 de juny, tot i que posteriorment es manté oberta la via judicial per als casos que no hagin prosperat. Una altra oficina que assessora afectats per les preferents, la de Badalona, ha atès prop de 400 persones en un any, segons informa l'ajuntament.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut