Josep Maria Matamala, el 3 d'abril, a les portes de la presó de Neumünster, on aleshores estava detingut Carles Puigdemont (ACN)
Josep Maria Matamala, el 3 d'abril, a les portes de la presó de Neumünster, on aleshores estava detingut Carles Puigdemont (ACN)

Matamala, l'empresari amic de Puigdemont, no va a declarar a l'Audiència Nacional

L'historiador Josep Lluís Alay i els dos mossos han quedat en llibertat sense cap mesura cautelar

RedaccióActualitzat

L'empresari gironí i amic de Carles Puigdemont, Josep Maria Matamala, no ha comparegut aquest matí a l'Audiència Nacional, on estava citat.

Matamala és una de les quatre persones que avui a les 10 del matí havien de comparèixer davant del jutge instructor Diego de Egea.

Les altres tres són l'historiador Josep Lluís Alay i dos mossos d'esquadra, que, com Matamala, acompanyaven Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya el 25 de març.

Es dona la circumstància que Matamala, que acompanya Puigdemont des que va marxar de Catalunya, té fixada la seva residència a Bèlgica, on assegura que no ha rebut cap citació de l'Audiència Nacional.

 

L'empresari gironí, d'altra banda, és l'únic dels quatre acompanyants de Puigdemont avui citats que no ha estat detingut.

Els dos agents dels Mossos van ser detinguts per la Policia Nacional el 28 de març poc després de tornar a Barcelona. Alay el van detenir el mateix dia, però més tard, al vespre, després d'assistir a un ple del Parlament.

Tots tres van declarar a la comissaria de la Verneda. Després, tant els dos mossos com Josep Lluís Alay van quedar en llibertat fins a ser citats pel jutge.

 

L'historiador i professor de la Universitat de Barcelona Josep Lluís Alay sí que ha anat a l'Audiència Nacional.

Hi ha arribat a dos quarts de deu tocats, acompanyat del seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, que també ho és de Puigdemont. Els dos agents dels Mossos d'Esquadra han arribat abans.

Passat un quart d'onze, Alonso-Cuevillas ha fet un missatge a Twitter explicant que Alay havia estat deixat en llibertat sense mesures i que el tema "no té cap rellevància penal".  

 

Els dos mossos citats han quedat igualment lliures sense càrrecs. Només han respost a les preguntes del seu advocat i que han explicat que van anar a Finlàndia quan van saber que Llarena havia dictat una nova ordre de detenció contra Puigdemont, amb la intenció d'acompanyar-lo fins a la fiscalia belga.

La citació del jutge Diego de Egea respon a la denúncia que va interposar la fiscalia de l'Audiència Nacional per un suposat delicte d'encobriment, en entendre que aquestes quatre persones van ajudar Puigdemont a fugir de la justícia espanyola.

Carles Puigdemont va ser detingut a Alemanya, en aplicació de l'euroordre dictada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Hi era de pas, camí de Bèlgica, on tenia fixada la residència, procedent de Finlàndia, on havia anat a fer una conferència, convidat per un diputat finès.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontProcés català
Anar al contingut