Una urbanització a Matadepera
La distribució d'habitatges a Catalunya és més heterogènia que en altres països (ACN/Norma Vidal)

Matadepera, el municipi més ric d'Espanya, amb una renda superior als 200.000 euros

Sant Just Desvern i Sant Cugat del Vallès se situen entre les localitats amb més ingressos bruts per habitant, segons el rànquing de l'Agència Tributària espanyola del 2018

RedaccióActualitzat

Matadepera ha desbancat Pozuelo de Alarcón com a municipi amb més renda per habitant al conjunt de l'estat. En l'exercici fiscal del 2018, va assolir una mitjana de 218.788 euros, d'acord amb les dades que ha difós aquest dimarts l'Agència Tributària espanyola.

Aquesta localitat del Vallès Occidental ja estava a la banda alta dels municipis amb més ingressos per habitant, però ha escalat de la quarta posició fins al primer lloc dels municipis de més de 1.000 habitants després de multiplicar per quatre la renda bruta mitjana, que el 2017 va ser de 55.579 euros.

Un salt que només s'entén per efectes estadístics. Una possibilitat seria l'arribada d'un nou contribuent amb ingressos milionaris aquell any. Una altra explicació apuntaria a un o diversos contribuents ja empadronats al municipi que hagin rebut importants ingressos extra, com seria el cas, per exemple, de vendre's les accions de l'empresa.

L'any passat, un cas semblant va disparar fins al segon lloc del rànquing Avinyonet del Penedès, amb una renda mitjana de 57.843 euros. Desaparegut aquest efecte, l'any següent la renda mitjana va retallar-se a la meitat i "cau" al lloc 189.

 

 

 

 

 

L'ascens de Matadepera ha deixat el municipi madrileny de Pozuelo en segon lloc, amb una renda de 79.506 euros, un 9% més que en el rànquing anterior.

En tercer i quart lloc se situen dos municipis madrilenys, Boadilla del Monte, amb 61,910 euros, que repeteix posició, i Alcobendas, que puja un lloc i té una renda mitjana de 68.842 euros.

 


13 municipis catalans, entre els més rics

Al darrere queden Sant Just Desvern, amb 58.875 euros, Sant Cugat del Vallès, amb 57.565, i Majadahonda, amb 54.506.

Entre els 25 municipis amb renda més elevada també hi ha Alella, Rocafort, Sant Vicenç de Montalt, Cabrils, Sitges, Peralada, Teià, Castelldefels, Cabrera de Mar, Vallromanes i Tiana, així com la localitat mallorquina de Valldemossa.

La mitjana estatal d'ingressos per habitant és de 27.632 euros.

La llista s'ha elaborat amb les dades de l'IRPF de les comunitats autònomes de règim comú i, per tant, en queden incloses el País Basc i Navarra.

 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut