Barcelona

Massiva participació en la missa i la manifestació a favor de la família cristiana a Barcelona

Uns 5.000 fidels han assistit a la missa celebrada al Palau de Congressos de Montjuïc prèvia a un acte en favor de la família cristiana. El cardenal Lluís Martínez Sistach ha estat l'encarregat d'oficiar la cerimònia acompanyat de més de 20 sacerdots. Abans de començar la missa hi ha hagut incidents amb el col·lectiu Maulets. Tot ha acabat, però, amb un intercanvi d'insults. L'homilia de l'arquebisbe de Barcelona, mig en català i mig en castellà, s'ha pogut seguir a través de pantalles de televisió i altaveus. Sistach ha defensat la família i el paper de l'Església en contra de l'avortament. Després ha començat la concentració provida convocada per diverses entitats cristianes.

Actualitzat

Barcelona ha acollit una jornada en favor de la família tradicional organitzada per diferents organitzacions cristianes. L'acte, amb el lema "Per la vida, la família i les llibertats. Units podem", ha començat amb una missa oficiada pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

Abans de celebrar-se la cerimònia, deu persones del col·lectiu Maulets han pujat a l'escenari on s'havia de celebrar la missa i han ensenyat dues pancartes que portaven els lemes "Les vostres llibertats són les nostres cadenes" i "Dret al propi cos". Els membres de l'organització els han tret de la sala, mentre la gent cridava "assassins". Tot i això, la missa ha començat amb normalitat i en el seu discurs el cardenal Lluís Martínez Sistach ha defensat el matrimoni tradicional, format per un home i una dona, i també s'ha mostrat en contra de l'avortament.

Després, els assistents han participat en un acte en favor de la família tradicional que han organitzat entitats catòliques. Agrupats sota el nom de la plataforma Pacte per la Vida i la Dignitat, els assistents han rebutjat realitats com ara el divorci exprés o la llei de matrimonis homosexuals.

La jornada, que aquest any arriba a la tercera edició, s'ha celebrat al Palau de Congressos de Montjuïc. Durant la jornada, aquests col·lectius debaten sobre els recents casos de suposats avortaments il·legals a Barcelona i sobre el matrimoni entre homosexuals. Diverses entitats cristianes hi assisteixen, entre les quals e-cristians i el col·lectiu provida. Els organitzadors asseguren que l'acte no té relació amb la manifestació convocada pels bisbes el 30 de desembre a Madrid.

Acte de protesta i per la llibertat

Com a contraposició a aquest acte, una cinquantena de persones s'han manifestat per defensar altres models de família. Sota el lema "Aturem l'ofensiva ultracatòlica" o "La família nuclear és radioactiva", els manifestants han anat fins al Palau de Congressos. Allà han cridat consignes contra l'homofòbia i a favor de l'avortament lliure i gratuït.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut