Proves d'accés a la universitat a la Facultat de Física i Química de la UB (ACN / Elisenda Rosanas)
Una aula de la Universitat de Barcelona

Mascareta i rentat de mans, les mesures per fer la selectivitat del desconfinament

Es repartiran 2.500 litres de solució hidroalcohòlica entre les 59 seus on es faran les proves que es faran entre el 7 i el 10 de juliol

Actualitzat

L'ús de la mascareta en tot moment, rentar-se sovint les mans, distàncies de dos metres i aules amb aforament limitat són les principals mesures de prevenció i seguretat que s'han adoptat per la selectivitat d'aquest curs, marcada per la crisi del coronavirus, per evitar els contagis. Les proves d'accés a la Universitat, que ja es van haver d'ajornar per l'estat d'alarma, es faran d'aquí un mes, entre el 7 i 10 de juliol.

En total, es repartiran 2.500 litres de solució hidroalcohòlica per totes les seus, distribuïdes per 59 poblacions, el triple del que és habitual, per evitar desplaçaments llargs.
 

El protocol, que ha de ser validat pel PROCICAT, també prohibeix l'accés a qualsevol persona que presenti símptomes compatibles amb la Covid-19, segons ha informat la Secretaria d'Universitats de la Generalitat.
 

 

Mascareta i neteja de mans

La mascareta serà obligatòria per a alumnes, professors i la resta de personal, en tot moment a l'interior de les seus i de les aules, fins i tot en el procés d'identificació i acreditació i durant els exàmens.

La neteja de mans amb solució hidroalcohòlica es farà cada cop que entrin o surtin d'una aula i també quan s'intercanviïn papers o qualsevol altre objecte.

Aforament i distància interpersonal

L'aforament a les aules estarà condicionada per la distància de seguretat entre els alumnes que ha de ser de dos metres radials. Es calcula que s'ompliran entre una sisena i una cinquena part de l'espai.

Cada alumne haurà d'ocupar el mateix lloc que li sigui assignat el primer dia per a cada prova i en els dies següents.
 

 

Aglomeracions i mobilitat

Per evitar aglomeracions, els alumnes es cridaran per grups i ordre alfabètic en el procés d'accés, identificació i acreditació.

No es podrà sortir de l'aula fins passada una hora des de l'inici i amb l'autorització del professor o responsable de la prova. Per anar al lavabo es senyalitzarà el recorregut i hi haurà recordatoris d'actituds responsables. Els passadissos només es podran ocupar en el moment d'accedir a les aules.

Portar menjar i beure

Es recomana a alumnes, professors i personal de suport que portin menjar i aigua, ja que les màquines expenedores estaran desactivades i les fonts d'aigua precintades, perquè l'ús inadequat podria ser causa de contagi. Tampoc es pot garantir que es puguin adquirir en les proximitats del centre o en el mateix centre.

Les proves d'accés a la universitat aquest any previstes per als dies 7, 8 i 9 de juliol es van ampliar fins al dia 10; a més de fer-les a les universitats, es faran en centres de secundària per reduir els desplaçaments i el risc de contagi de la Covid-19.
 

Les matriculacions per fer l'examen de selectivitat d'accés a la universitat per als alumnes lliures, els alumnes de batxillerat i els de cicles formatius s'acaba el dilluns 15 de juny.

ARXIVAT A:
Coronavirus DesescaladaEducació
Anar al contingut