Massachusetts

Mas vol saber si serà inhabilitat abans de decidir el seu futur

Decidirà si es presenta a les pròximes eleccions catalanes quan sàpiga de quin tipus seran i si és o no inhabilitat pel 9-N

RedaccióActualitzat

Artur Mas ha assegurat que abans de decidir definitivament si es presenta a les pròximes eleccions al Parlament vol saber si serà inhabilitat i quin tipus de comicis es podran celebrar. 

Ho ha dit a Harvard, als Estats Units, en la minigira que fa per algunes de les universitats de referència del món per explicar el procés independentista. La seva intervenció s'inscriu en el cicle de conferències "Europe, new directions", sobre els diversos reptes que ha d'afrontar el Vell Continent.

Sobre el seu futur, l'expresident Mas ha dit a TV3 que no té clar si es presentarà a les pròximes eleccions catalanes, a l'espera de saber de quin tipus seran i si és inhabilitat o no pel 9-N.

"No tinc decidit si m'he de presentar a les eleccions o no; entre altres coses, perquè estic en un procés judicial i em poden inhabilitar. No sé a quin tipus d'eleccions anirem: si són autonòmiques, serien un fracàs. Si són eleccions al nou estat català, llavors, evidentment, la llei espanyola ja no estarà en vigor. Jo espero que siguin aquestes segones."

Mas ha dit que abans de prendre una decisió definitiva tindrà en compte tres factors: primer, els interessos del país; després, els del seu partit, i, per últim, els seus propis interessos.

Complir els compromisos de l'OTAN

L'expresident de la Generalitat ha assegurat que la Catalunya independent, sense una estructura defensiva europea, "actuarà com un estat responsable que compleix amb els compromisos de l'OTAN".

Mas ha demanat "no ser il·lusos" sobre l'amenaça terrorista i ha insistit en què un estat català serà un aliat clau de l'Aliança Atlàntica al Mediterrani. Catalunya, ha dit, és un element essencial per estabilitzar la riba sud mediterrània perquè "està preparada per participar en les institucions multilaterals".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut