Barcelona

Mas trobaria "al·lucinant" que la CUP trenqués l'acord d'estabilitat i li recorda que va firmar un contracte i "han de ser coherents"

L'expresident retreu a la CUP que si vota en contra dels pressupostos serà per "les ganes de no mullar-se i quedar bé davant determinats col·lectius"

RedaccióActualitzat

L'endemà que la CUP aprovés deslliurar-se" de l'acord amb Junts pel Sí perquè "no permet avançar cap a la ruptura", l'expresident de la Generalitat Artur Mas s'ha preguntat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio": "Si del que es tracta és de sortir del Parlament, la meva pregunta és: 'Què hi fan allà'?". Mas s'ha preguntat també: "Oi que estem dins dels terminis proposats? S'està fent i la CUP ho sap." Davant d'això, ha retret a la CUP:

"El que no val ara és presentar les coses de manera apocalíptica com si no s'estigués fent res, quan això és fals i estem dins de terminis acordats."

L'expresident també ha sentenciat que "no entenc aquests grans actes revolucionaris que planteja la CUP" quan "les seves grans exigències ja estan fetes". En qualsevol cas, "que parlin amb Junqueras", que el Mas-Colell no hi és", ha dit. I s'ha preguntat: "Hem de construir un nou estat amb el missatge que forçarem encara més la pressió fiscal?".

Sigui com sigui, Mas considera que si la CUP no aprova els pressuposts incomplirà l'acord d'estabilitat, una consideració que, segons diu, comparteix amb el president Puigdemont.

"El president Puigdemont comparteix amb mi que si la CUP no aprova els pressuposts incomplirà l'acord d'estabilitat."

Per l'expresident, la CUP té firmat un contracte que els compromet i han de ser coherents:

"Ara li toca a la CUP, té firmat un contracte i han de ser coherents, han de complir la seva paraula i no ensorrar un procés que s'ha engegat amb tantes energies per part de la gent."

Després d'assegurar que els pressupostos d'enguany tenen més marge per tirar endavant determinades polítiques, ha retret que es diuen "moltes bestieses que no passen ni dos segons de contrast amb la realitat" i que si la CUP vota en contra dels pressupostos serà per "les ganes de no mullar-se i quedar bé davant determinats col·lectius".

En qualsevol cas, l'expresident considera que l'acord d'estabilitat no perilla:

"No em puc creure que pugui passar. No em cap al cap que pugui arribar a passar una cosa d'aquestes característiques. Ho trobaria al·lucinant."

Mas també s'ha mostrat "al·lucinat" per la crida a "posar-se les piles" de la CUP:

"Què vol dir posar-se les piles? Quedo al·lucinat! Fins que no superem el marc autonòmic, hem de gestionar la realitat."

Per Mas, "estem tots tenallats dins del marc autonòmic" i "si ens pensem que podem arribar a la independència amb quatre discursos i anant a una manifestació no s'aconseguirà", només es farà a base "arremangar-se, gestionar la realitat" i eixamplar la base social.

 

Homs retreu a la CUP l'estratègia centrada a fer marcatges al govern

El reelegit candidat de Convergència per a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, per la seva banda, ha criticat a "Els matins" de TV3 la gesticulació de la CUP i els ha retret la seva estratègia centrada, ha dit, a fer marcatges al govern i en a generar confiança:

"Conquerir la independència d'un país no és un traç senzill i no es fa a base d'anar fent marcatges, sinó de crear un clima de confiança. Jo demanaria a la CUP que ajudés a crear un clima de confiança amb un to més positiu que el que expressaven ahir."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut