Barcelona

Mas sospesa rellevar Guardans en les eleccions europees

Artur Mas ha advertit l'eurodiputat de CiU, Ignasi Guardans, que el partit està sospesant la possibilitat de rellevar-lo per "un altre perfil". Guardans es va reunir dilluns amb el líder de la federació per demanar-li repetir com a candidat en les eleccions europees del juny que ve.

Actualitzat
Artur Mas i Ignasi Guardans van esmorzar junts dilluns després del comitè executiu de CDC, segons fonts convergents. L'eurodiputat va plantejar al president de la federació la voluntat de continuar cinc anys més al Parlament Europeu. Li va recordar que a les eleccions europees la llista de CiU també depèn dels vots de la resta de l'Estat, i que ell és un polític molt conegut fora de Catalunya. Guardans va reclamar a Mas que prengui una decisió abans que acabi l'any.

Les últimes setmanes s'han escoltat diversos noms de possibles candidats per rellevar Guardans, entre els quals hi ha Àngel Colom, Alfons López Tena, Felip Puig o, fins i tot, David Madí. No es descarta que s'acabi optant per un perfil independent, d'acord amb l'esperit de la Casa Gran del Catalanisme, que impulsa Artur Mas.

Es dóna la circumstància que Ignasi Guardans ha estat protagonista els últims dies pel fet de trobar-se a Bombai durant els atemptats de la setmana passada.

Una altra de les decisions que haurà de prendre Artur Mas juntament amb els seus socis d'Unió és si aquest cop repeteixen coalició electoral amb el PNB i el BNG. Unió ja va mostrar les seves reticències a repetir la fórmula de Galeuscat.
Anar al contingut