Barcelona

Mas: "Si Catalunya acabés fora de l'euro i de la UE, seria una revenja d'Espanya"

En una entrevista amb l'agència Reuters, el president de la Generalitat reitera el seu compromís amb la consulta

RedaccióActualitzat

Mas ha reiterat el seu compromís amb la consulta sobiranista del 9 de novembre i ha demanat al govern espanyol que accepti el referèndum i, posteriorment, "convenci" els catalans per continuar a Espanya, el mateix que "el Regne Unit està fent" en el cas escocès. El president de la Generalitat ha recomanat a l'executiu de Mariano Rajoy "abandonar la seva miopia política i deixar simplement a Catalunya celebrar la consulta".

En una entrevista amb l'agència Reuters al palau de Pedralbes, Mas s'ha mostrat convençut que, si una majoria de catalans aposta per la independència, Europa els permetrà continuar dins la UE i la moneda única: "Si Catalunya acabés fora de l'euro i de la UE, seria perquè Espanya voldrà venjar-se i bloquejar-ho tot". En aquest sentit, el president de la Generalitat pronostica que hi haurà "tensió i aquest no és el millor escenari", per aquest motiu l'executiu català aposta "pel diàleg i la negociació".

"Quan estem dividits, a Madrid brinden amb xampany"

En l'entrevista, Mas rebutja les crítiques per oportunisme i diu que ha pres "la posició més incòmoda possible, lluitant contra l''statu quo' i els poders establerts". El president de la Generalitat insisteix que els catalans han d'"unir-se en un esforç conjunt" i "fer les coses d'una manera nova". Apel·lant a la unitat, ha avisat que "quan estem dividits, a Madrid brinden amb xampany".

Segons els càlculs de Mas, una Catalunya independent podria disposar de 15.000 milions d'euros cada any a través dels ingressos fiscals. En aquest sentit, ha dit que la Generalitat presentarà aquest estiu una sèrie d'estudis a favor de la independència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut