Bellaterra

Mas: "Sense Convergència no hi haurà independència"

En el Consell Nacional extraordinari que activa la renovació del partit, el dirigent deixa clar que serà a la Convergència del futur, però sense concretar en quin rol

RedaccióActualitzat

Artur Mas ha reivindicat el paper de Convergència en el procés sobiranista que està en marxa a Catalunya. En una intervenció al Consell Nacional extraordinari de la formació que ha de donar el tret de sortida a la renovació el partit, l'expresident de la Generalitat ha advertit que no comptar amb CDC suposa un perjudici per al procés.  

"Ras i curt. Sense Convergència no hi haurà independència. I això ho sap tothom, però hi ha gent que volen disminuir aquest paper. I si ho fan i se'n sortissin, que no se'n sortiran, i molts ens hi posarem perquè no se'n surtin, en el fons estarien fent un dèbil favor a les idees que ells mateixos també persegueixen i que és, en definitiva, que la llibertat de Catalunya no sigui només un somni, sinó una realitat."

"Reconeixem que no l'hem encertada sempre", ha afegit Mas, sense citar ni Jordi Pujol ni altres casos de presumpta corrupció o frau. El dirigent convergent ha argumentat que els anys que el partit ha estat al govern l'han fet "molt més subjecte a l'error" que no pas als que "gairebé només han fet discursos". 

Sobre la Convergència del futur, que en els pròxims mesos ha de decidir si es refunda com a partit nou o bé es renova a fons però mantenint el nom, Mas no ha concretat quin rol assumirà, però sí que hi participarà. "Jo hi seré, en qualsevol cas", ha afirmat.

"Tots hi tenim responsabilitats. Jo, en aquest escenari de futur, hi vull ser i hi seré. Però tots tenim la responsabilitat que, en aquest nou procés, emergeixi gent que sigui capaç de liderar tot el futur que té el nostre país".

Aquest Consell Nacional ha de decidir la pregunta a la militància sobre el procés de refundació i obrir-se a processos de primàries. La consulta a les bases convergents serà el 21 de maig. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut