Barcelona

Mas reuneix el Govern per la situació econòmica del país i demana als consellers que refacin vies de diàleg amb Madrid

En la trobada, el president va demanar als consellers que intentin refer les vies de diàleg amb el govern de Mariano Rajoy per resoldre els problemes oberts actualment. La vicepresident, Joana Ortega, assegura que hi ha dues línies vermelles: l'estat del benestar i el dret a decidir.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, va presidir dissabte una reunió extraordinària del Govern per analitzar la greu situació econòmica que viu. Tal com ha explicat la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, en aquesta trobada el president va demanar als consellers que intentin refer les vies de diàleg amb el govern de Mariano Rajoy per resoldre els problemes oberts actualment.
 
Mas va aprofitar la suspensió de la cimera econòmica i social amb la resta de forces polítiques per convocar aquesta reunió, també al palau de Pedralbes. L'objectiu era estudiar la situació tant econòmica com política i dibuixar les línies d'actuació.
 
El diari "La Vanguardia" publica que les directrius del president als consellers van ser clares i es poden resumir en tres punts: iniciar una "campanya pedagògica" per conscienciar la ciutadania de la "tràgica" realitat econòmica del país, intentar refer "totes les vies de diàleg possible" amb el govern espanyol i impulsar una agenda d'acció política centrada en iniciatives socials.

La vicepresidenta Joana Ortega matisa que hi ha dues línies vermelles que no es poden creuar: l'estat del benestar i el dret a decidir.
 
El diari detalla que la reunió va durar més de quatre hores amb l'objectiu d'analitzar la situació econòmica i política, i que la consulta sobiranista es va tocar només de passada.
 
La reunió es va celebrar el mateix dia que Esquerra Republicana va reiterar que no donarà suport als pressupostos del govern si es mantenen les retallades imposades per Madrid.  
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut