Madrid/Barcelona

Mas respon a Rajoy: "De vegades les notícies excel·lents duren poques hores"

Poc abans de la compareixença de Mas, el president espanyol havia dit que era "una excel·lent notícia" que no es fes la consulta

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha dit que "de vegades les notícies excel·lents duren poques hores", en una referència implícita al cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy. Mas s'ha referit amb ironia a unes afirmacions d'aquest mateix matí de Rajoy, que ha considerat que era "una excel·lent notícia" que no es fes la consulta del pròxim 9 de novembre en els termes que marcava el decret de convocatòria, a la vegada que ha reiterat la seva proposta de diàleg al president català però sempre dins de la llei.

En el marc d'una conferència organitzada pel "Financial Times" sobre l'economia espanyola, titulada "Restaurar la competitivitat", Mariano Rajoy ha afirmat que Espanya és una democràcia avançada on complir la llei és una obligació de tots, i més dels que tenen una responsabilitat política. Rajoy ha tornat a evocar la Constitució del 1978 i ha dit que Espanya és un dels països més descentralitzats d'Europa.

Quan un periodista li ha preguntat quina és la seva oferta per als prop de dos milions de persones que han sortit als carrers de Catalunya a demanar una consulta, el president espanyol ha tornat a oferir diàleg, sense concretar res més.

Després de la cimera de Pedralbes, Artur Mas, afirma que el 9-N obrirà locals i posarà paperetes i urnes per poder votar la consulta i respondre la pregunta tal com va estar establerta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut