Barcelona

Mas referma l'austeritat com a principal objectiu del govern i reclama unitat per al pacte fiscal

Mas ha fet balanç abans de començar les vacances d'estiu. El president de la Generalitat ha aprofitat l'últim consell de govern abans de les festes per repassar la seva gestió al capdavant del govern català durant els darrers set mesos. En aquest sentit, ha defensat la necessitat de seguir aplicant mesures d'austeritat i ha demanat que tots els partits facin "pinya" a favor del pacte fiscal.

Actualitzat
El president de la Generalitat ha justificat les retallades i ha assegurat que cal continuar aplicant mesures d'austeritat per aconseguir tirar endavant el país.

En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que si s'hagués seguit pel mateix camí, "Catalunya s'hagués vist abocada a la bancarrota". També ha avançat que al pressupost del 2012 no es repetirà la retallada de la partida de Sanitat. "El primer any ja haurem fet la tibada més forta", encara que ha admès que els comptes de l'any que ve seran "de contenció" i de "mantenir la política d'estalvi".

Mas també ha remarcat que el pacte fiscal és imprescindible i ha demanat als partits catalans que "facin pinya" i vagin a la una a Madrid per defensar-lo.

El president ha argumentat que el govern "s'hagués pogut estalviar una part de les polítiques d'austeritat si disposés dels diners que els catalans generen" i ha considerat necessari que hi hagi "mans lliures" per pressionar el pròxim govern espanyol.

Mas respon a Pajín

D'altra banda, ha carregat contra les polèmiques declaracions de la ministra de Sanitat, Leire Pajín, en què demanava a les comunitats autònomes que prioritzessin més la sanitat.

Pel president de la Generalitat, els socialistes no són exemple de res perquè s'han dedicat a "gastar més del que tenien, han deixat endeutats els que han vingut al darrere i han criticat aquells que proven de reconduir la situació". Una situació que, segons ell, respon només al "caos de missatges i de govern que han portat les dificultats actuals amb les què comptem".

Canvis a la CCMA

Finalment, Mas ha anunciat l'aprovació del projecte de llei de la Corporació de Mitjans Audiovisuals i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya. La proposta planteja, entre d'altres, reduir el consell de govern de la Corporació de 12 a 5 membres i la fusió de les funcions de president i director general, entre d'altres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut