Barcelona

Mas reclama a Montilla més contundència per rebutjar la suspensió del reglament del català a Barcelona i Lleida

El líder de CiU, Artur Mas, ha reclamat al president de la Generalitat, José Montilla, un rebuig més contundent de la suspensió del reglament sobre el català a l'Ajuntament de Barcelona i a la Diputació de Lleida. En una trobada amb periodistes organitzada per l'agència EFE i just l'endemà de titllar-ho d'"atac molt greu" a la identitat catalana, Mas ha lamentat també que el PP continuï la seva ofensiva judicial.

Actualitzat
L'endemà de qualificar-ho d'"autèntica croada de criminalització del català" i com el primer moviment d'una ofensiva molt greu contra la identitat del país, Mas ha retret a Montilla que, com a líder dels socialistes i president de Catalunya, no s'hagi sumat a la condemna de manera "clara, ferma, intensa i contundent".

A més, el líder de CiU ha lamentat que els populars continuïn la seva ofensiva judicial "per guanyar -ha dit- el que perden als parlaments".

En la mateixa trobada, Mas ha parlat pròpiament de les eleccions catalanes i s'ha mostrat convençut que després del 28 de novembre es produirà un "canvi" al capdavant de la Generalitat. En aquest sentit, ha augurat que, si CiU guanya per una àmplia majoria, molts altres partits "flexibilitzaran" les seves postures i trucaran a la porta de la federació nacionalista.

Tot i mantenir la prudència pel que fa a la victòria de la federació nacionalista, el candidat de CiU a la presidència de la Generalitat ha augurat que aquest cop sí que aconseguirà acabar amb l'hegemonia del tripartit. Ara bé, ha alertat del risc que CiU guanyi per un estret marge i hagi de formar un govern de coalició. La clau, per Mas, seria que "CiU aconsegueixi sumar algun diputat més que el tripartit, ja que en aquest cas els altres partits rebaixaran les seves condicions per garantir el suport a la seva investidura com a president de la Generalitat: Si el tripartit no suma, hi haurà més flexibilitat per pactar amb CiU", ha afegit Mas.

La resolució del TSJC sobre l'ús del català a l'Ajuntament de Barcelona i a la Diputació de Lleida ha provocat reaccions contraposades als partits catalans. De moment, des del Partit Popular de Catalunya han afirmat que recorreran als tribunals sempre que calgui per garantir el bilingüisme a l'administració.


NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut