El portaveu del govern, Francesc Homs.
El portaveu del govern, Francesc Homs.
Barcelona

Mas rebrà els assistents al Fòrum del Mediterrani, però no acompanyarà Rajoy en l'acte

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha explicat que només demanaven una intervenció de 3 minuts del president català al Fòrum del Mediterrani de tipus protocol·lària "en un lloc que és de la Generalitat, en què participa la Generalitat i on, a més, el president també és el president del IEMed" (Institut Europeu de la Mediterrània). Homs ha qualificat la decisió d'"error" i ha avançat que Mas es limitarà a anar al Fòrum del Mediterrani a rebre els assistents "educadament" i després marxarà al Parlament.

RedaccióActualitzat

Després que el ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, ha reiterat que el president Artur Mas no parlarà al Fòrum del Mediterrani, el portaveu Francesc Homs ha assegurat que els "sembla molt sorprenent i que és un error no deixar parlar el president a casa seva". En aquest sentit, ha explicat que només demanaven una intervenció de 3 minuts de Mas de tipus protocol·lari "en un lloc que és de la Generalitat, en què participa la Generalitat i on, a més, el president també és el president del IEMed" (Institut Europeu de la Mediterrània) i no "ens han donat res de res de res". "Demanem 3 minuts per parlar i ens diuen que no, cadascú jutjarà", ha afegit Homs, que personalment ha manifestat que està "disgustat" per la decisió.

Així doncs, Mas es limitarà a anar al Fòrum del Mediterrani a rebre els assistents "educadament" i després marxarà al Parlament, on hi ha ple ordinari. "Alterar el transcurs del Parlament només s'entendria si el president hagués de fer la salutació", ha justificat el també conseller de la Presidència." Si no ha de dir res, ha de complir amb les obligacions" i, per tant, no acompanyarà el president espanyol Mariano Rajoy en l'acte.

Davant tot plegat, Homs ha admès: "És evident que no està en la línia del principi de bona col·laboració institucional."

Anar al contingut