Barcelona

Mas qualifica d'"interessada" la polèmica sobre la rebaixa d'impostos a les rendes altes

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha insistit que no pensa abaixar els impostos a les rendes altes en plena crisi, després d'unes reflexions en veu alta del conseller d'Economia sobre aquesta possibilitat, un cop se superi l'actual situació de crisi. Aquest anunci de Mas-Colell va provocar una allau de crítiques des de l'oposició i Mas ha volgut "sortir al pas" d'una polèmica que ha qualificat d'"interessada" i "artificial" la polèmica que s'ha creat sobre una hipotètica rebaixa del tram de l'IRPF als més rics.

Actualitzat
La capsa dels trons la va obrir el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, aquest diumenge quan, en una entrevista a Europa Press, va declarar que el govern es plantejava suprimir el recàrrec de dos punts en l'IRPF que el tripartit havia aprovat fa menys d'un any per als contribuents que ingressen més de 120.000 euros anuals.

La mesura, inclosa en el programa electoral amb què Artur Mas va guanyar les eleccions, afectaria uns 50.000 contribuents i es justifica per evitar que aquestes persones amb rendes altes s'estableixin en altres autonomies, com Madrid, on la tributació és més baixa.

La notícia va despertar una pluja de crítiques dels partits a l'oposició, i la Conselleria, el mateix dia va emetre un breu comunicat en què s'aclaria que no hi havia previst "cap pla ni intenció de reduir cap impost, més enllà de la ja anunciada reforma de l'impost de successions, mentre duri el procés d'ajust de l'economia catalana".

Tot i aquest aclariment, el president català, Artur Mas, ha tornat a parlar de la qüestió. Ho ha fet en l'acte de commemoració dels 20 anys de l'oficina de la Comissió Europea a Barcelona, on ha assegurat: "Si algú de vostès té les rendes especialment altes, no els abaixarem els impostos mentre duri el procés d'ajust pressupostari." 

Per Mas, "és lògic que mentre duri aquest procés d'estalvi tothom contribueixi en funció de les seves possibilitats".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut