Artur Mas a l'acte a la Cambra de Comerç.
Artur Mas a l'acte a la Cambra de Comerç.
Barcelona

Mas: "Per mi aquest és un discurs agraït, perquè entre els que no ho són tant i els que no em deixen fer..."

Després de dies d'estira-i-arronsa, el govern espanyol ha convidat Artur Mas a acompanyar Mariano Rajoy a la inauguració, però no li permet d'intervenir-hi. El president de la Generalitat hi ha reaccionat i ha explicat que es limitarà a fer un "shake hands" amb el president espanyol i després acudirà al Parlament, on hi ha ple ordinari.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat ha fet servir la ironia per fer referència a la topada institucional amb Madrid per la inauguració del Fòrum de la Mediterrània. "Per a mi aquest és un discurs agraït, perquè entre els que no ho són tant i els que no em deixen fer, està molt bé poder-ho fer en un ambient festiu i commemoratiu." Preguntat pels periodistes, Mas ha dit que és limitarà a fer un "shake hands", és a dir, saludar cordialment Mariano Rajoy i estrènyer-li la mà.

El president ha demanat als ciutadans que facin amuntegament d'"energia i talent" perquè Catalunya superi els fronts que té oberts en diferents àmbits. "Tenim tots els fronts oberts i tots a la vegada", ha lamentat Mas, que ha enumerat les dificultats a nivell econòmic, social i polític que travessa Catalunya.

Mas ha aplaudit el "coratge, el sentit comú i l'esperit conseqüent" del president de la Cambra, Miquel Valls, que fa uns dies va negar que hi hagués una fugida d'inversió internacional per culpa del procés sobiranista a Catalunya. "Hem de donar confiança a la gent, bastant difícils estan les coses perquè a sobre anem sembrant dubtes sobre coses que moltes vegades no tenen fonament", ha criticat, en referència als que alarmen a la població amb declaracions sobre la possible marxa d'empreses estrangeres si Catalunya és independent.

Anar al contingut