L'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau
L'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau

Mas, Ortega i Rigau paguen 90.000 euros de multa per la condemna del 9N

El TSJC ha confirmat també aquesta setmana les inhabilitacions de l'expresident de la Generalitat, l'exvicepresidenta i l'exconsellera d'Ensenyament

L'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau han pagat un total de 90.000 euros per les multes en la condemna per la consulta del 9N.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va imposar multes de 36.000 euros a Mas, 30.000 euros a Ortega i 24.000 euros a Rigau en relació amb el 9N i aquest divendres n'han fet efectiu el pagament.

Al marge d'aquesta multa, Mas, Ortega, Rigau i l'exconseller Francesc Homs han estat condemnats pel Tribunal de Comptes a pagar gairebé 5 milions d'euros per la seva participació en l'organització del referèndum del 9 de novembre del 2014.

Aquesta mateixa setmana, el TSJC va anunciar que la inhabilitació per a càrrecs públics de l'expresident Artur Mas fins al 23 de febrer del 2020 per la causa del 9N, així com les de l'exvicepresidenta Joana Ortega fins a l'octubre del 2019 i l'exconsellera Rigau fins al juliol del 2019.

ARXIVAT A:
Artur Mas9N
Anar al contingut