Sant Joan Despí

Mas avisa que, si se'l "veta" a ell i al seu espai polític, el seu compromís de plegar d'aquí a 18 mesos "deixa d'existir"

Mas ha assegurat que Junts pel Sí "ha fet tota mena de gestos, de contribucions" en els últims mesos per tal de facilitar un acord, però la CUP sempre ha dit que no

Actualitzat

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, veu "molt difícil" que es pugui desbloquejar la investidura abans d'aquest dilluns quan, en aquests moments, "no s'ha desfet el nus que tenim des de fa tres mesos". Mas ha assegurat que Junts pel Sí "ha fet tota mena de gestos, de contribucions" en els últims mesos per facilitar un acord, però que la CUP sempre ha dit que no.

El mateix dia que Junts pel Sí i la CUP han fet la que podria ser l'última reunió de negociació abans que es convoquin automàticament les eleccions, Mas ha afirmat que no hi ha cap "resultat concret" de la trobada d'aquest dijous per desencallar la investidura. La negociació, però, continuarà amb contactes al llarg d'aquest divendres: "Possible encara ho és", ha apuntat. En qualsevol cas, el president de la Generalitat en funcions ha reiterat que no farà cap pas al costat per "preservar el principi que només sumant" i "sense excloure ningú" es pot desenvolupar el procés sobiranista.

"No vull despertar expectatives que no són reals, estem molt al límit, el marge de maniobra és poc, és petit."

En una entrevista al programa ".CAT" de TV3, Mas s'ha referit a l'oferta que ha fet a Esquerra Republicana per fer un govern de Junts pel Sí que estigui en funcions fins als propers comicis, encara que no s'arribi a cap acord amb la CUP. Pel president de la Generalitat en funcions, això permetria convertir les eleccions del març en la "ratificació" d'aquest executiu i no és cap "frau democràtic", com han criticat els republicans.

 

Aposta per reeditar Junts pel Sí

En un missatge inequívocament dirigit a Esquerra, Mas s'ha mostrat partidari de reeditar la coalició sobiranista Junts pel Sí en les probables eleccions del març. L'entrada d'Esquerra al govern català seria, pel president en funcions, el primer pas per a la reedició d'aquesta fórmula.

"El millor mentre duri aquest procés és que aquesta unitat intrínseca del sobiranisme català no es trenqui"

Mas també ha dit que "el més normal" és que sigui el candidat si torna a haver-hi eleccions, però no ha volgut assegurar-ho, argumentant que, per exemple, si es reedita Junts pel Sí, hi ha diversos partits que formen part del projecte i el procés d'elecció del candidat seria més complex que si Convergència Democràtica acudeix sola a les urnes.

 

Avisa que el seu compromís de retirar-se s'acaba si se'l "veta"

Cap al final de l'entrevista, Mas també ha afirmat que el seu compromís de retirar-se en un termini de 18 mesos "deixa d'existir" si se'l "veta" des d'altres partits i ha promès que es "defensarà" si es "posen creus" a ell i al seu espai polític.

 

El president de CDC ha dit que, "a títol personal", té "uns quants motius" per abandonar, però que políticament manté el compromís de culminar el procés sobiranista en el termini d'un any i mig que estava previst en el full de ruta previst per a aquesta legislatura.

En referència al seu partit, Mas ha considerat que allò que representa políticament Convergència "continua sent un espai viu" que creu que s'ha de "protegir" perquè representa "molta gent".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut