Sant Joan Despí

Mas: "No podrem exercir càrrecs mentre estiguem sota el règim jurídic espanyol"

En una entrevista al "Telenotícies vespre", Mas ha considerat que la sentència del TSJ "no té una base sòlida en absolut"

Actualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha admès que, si Catalunya no s'independitza, durant els propers dos anys no podrà exercir cap càrrec públic ni presentar-se a cap tipus d'elecció. En una entrevista al "Telenotícies vespre", Mas ha considerat que la sentència del TSJ que els condemna a ell, Joana Ortega i Irene Rigau "no té una base sòlida en absolut".

"No ens podrem presentar a cap tipus d'elecció ni podrem exercir càrrecs de govern mentre estiguem sota l'ordenament jurídic espanyol. L'única cosa que podria canviar això fos que, en el transcurs d'aquests propers temps, en lloc d'estar sota l'ordenament jurídic espanyol estiguéssim ja sota l'ordenament jurídic de l'estat català futur. Si això fos així, doncs evidentment canviaria tot."

L'expresident de la Generalitat ha ironitzat amb la rapidesa amb què ha arribat la sentència: "Diuen que la justícia espanyola és molt lenta. Doncs depèn, hi ha algunes vegades que és molt ràpida, com aquest cop." A més, també ha comparat la resposta al procés participatiu del 9-N amb la situació a Escòcia i ha fet referència a la repercussió que ha tingut la sentència a mitjans de comunicació de tot al món:

"Des del punt de vista del ressò internacional no em sorprèn, perquè al món es veu amb gran incredulitat el que està passant a Catalunya i al conjunt de l'estat espanyol: no entenen que per escoltar la gent, posar urnes i demanar l'opinió, un càrrec públic pugui acabar inhabilitat per la via penal."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut