Barcelona

Mas ja prepara el seu executiu per governar en solitari amb pactes puntuals

Els partits analitzen avui els resultats de les eleccions al Parlament en la seva particular "jornada de reflexió". Les formacions ha reunit els seus òrgans directius i després han tornat a comparèixer per valorar els resultats i les seves conseqüències, ara ja amb una mica més de perspectiva. CiU, la clara guanyadora dels comicis amb 62 escons, ja prepara la formació del nou govern encapçalat per Artur Mas. Mas es prepara per governar el solitari amb pactes puntuals amb altres formacions.

Actualitzat
Artur Mas arribava a dos quarts de dotze a la seu de Convergència Democràtica de Catalunya, a Barcelona, l'endemà d'haver guanyat de manera clara les eleccions al Parlament. Allà, l'esperaven simpatitzants i quadres dirigents del seu partit, entre els quals Felip Puig, Irene Rigau, Pere Macias, Jordi Vilajoana, Lluís Corominas, Germà Gordó i Daniel Osàcar, que l'han rebut a crits de "Mas president!". Amb cara de satisfacció tot i les evidents poques hores de son, Mas els ha respost amb abraçades, petons i somriures d'orella a orella.

Ja dins la seu, Mas s'ha fos en una càlida abraçada amb l'històric dirigent de Convergència i exconseller Josep Maria Cullell. Al seu costat, Felip Puig exercia de mestre de cerimònies i començava a destapar ampolles de cava. "Mare de Déu! Cava a aquestes hores del matí", ha exclamat el líder de CiU. Però tot i això, Mas no ha decebut ningú i alçant la copa ha brindat: "Felicitats a tots i gràcies pel treball que heu fet. Però sobretot, d'aquí a unes hores tots a pencar una altra vegada".

I és que CiU ja treballa per preparar el seu govern. El nombre d'escons aconseguits, a només sis de la majoria absoluta, permetrà a Artur Mas governar en solitari, buscant pactes puntuals, i formar govern ben aviat. El número 3 de la candidatura, Felip Puig, ha avançat al programa "El matí de Catalunya Ràdio" que esperen formar govern per començar a treballar pels volts de Nadal. Puig s'ha mostrat convençut que la resta de formacions facilitaran la investidura del líder de la federació nacionalista, ja sigui en una primera votació per majoria absoluta o en una segona, per majoria relativa.

Sobre els noms que figuraran en l'executiu de Mas, Puig ha dit que només el pròxim president de la Generalitat sap qui ocuparà càrrecs en el seu govern. Tot i això, ha avançat que es comptarà amb persones que no han tingut relació amb CiU, tal com s'ha promès durant la campanya. Sigui com sigui, el nom dels consellers no trigaran gaire a saber-se.

El que ja sembla clar és que per primera vegada una dona, Núria de Gispert, la que va ser consellera de Justícia i també de Governació, serà la presidenta del Parlament de Catalunya.

També sembla clar que CiU reduirà el nombre de conselleries com una de les primeres mesures d'austeritat. I és que Puig també ha advertit que el nou govern de CiU prendrà mesures amb celeritat davant la gravetat de la situació del país, sobretot les que fan referència a l'austeritat de l'administració.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut