Barcelona / Madrid

Mas i Colau expressen condolences i Rajoy ofereix cooperació

El president de la Generalitat en funcions i l'alcaldessa de Barcelona han convocat una concentració contra el terrorisme dissabte, a les 12 del migdia, a la plaça Sant Jaume

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha enviat un missatge de condolença a París.

Mas ha manifestat que "aquest atemptat el sentim com a nostre". També ha recordat que Europa està en el punt de mira i "hem d'estar preparats". El president de la Generalitat ha dit que, tot i que estem en un moment de confusió, "tot el que està al nostre abast ho estem fent". Però també ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat: "hem de ser prudents, tot i que és una brutalitat immensa". "Hem de ser més forts que mai", ha acabat.

El president de la Generalitat en funcions i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han convocat una manifestació contra el terrorisme dissabte, a les 12 del migdia, a la plaça Sant Jaume. Colau també s'ha volgut dirigir als francesos, via twitter.


Ada Colau @AdaColau

La ville de Barcelone avec Paris dans ces moments si durs cc @Anne_Hidalgo #BarceloneAvecParis

Abans, a les 8 del matí el conseller d'interior es reunirà amb el comissari en cap i els comandaments dels mossos d'esquadra per analitzar la situació provocada pels atacs múltiples a París.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha parlat aquesta nit amb el primer ministre francès, Manuel Valls, per saber detalls dels atemptats i oferir-li la cooperació de l'estat espanyol en la lluita contra els autors dels atemptats i els seus còmplices. 

El ministre del Interior ha convocat per demà la Comisió d'Evaluació de l'Amenaça per analitzar el Nivell d' Alerta Antiterrorista. S'estudiarà pujar l'alerta del nivell 4 actual fins a 5, el màxim. Per la seva part, el president espanyol Mariano Rajoy es reunirà també demà amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, per analitzar la situació arran dels atemptats terroristes de París.


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut