Artur Mas, a punt d'intervenir en un fòrum a Bangalore, a l'Índia.
Artur Mas, a punt d'intervenir en un fòrum a Bangalore, a l'Índia. (Foto: ACN)
Índia

Mas garanteix que el que ha succeït amb RTVV al País Valencià "no pot passar" a Catalunya

El president ha lamentat el procés de desmantellament de la Ràdio i Televisió Públiques del País Valencià i ha garantit que el govern té clar que a Catalunya això no ha de passar mai. A més, ha defensat la vigència de la seva oferta perquè TV3 es pugui veure al País Valencià, i més ara que seria l'única televisió en català.

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat el procés de desmantellament de la Ràdio i Televisió Públiques del País Valencià i ha garantit que el govern té clar que a Catalunya això no ha de passar mai. "A Catalunya això no pot passar. Hi ha d'haver una ràdio i una televisió públiques potents, que entre altres coses tenen el propòsit de promoure l'ús de la llengua catalana en el nostre territori", ha dit. En aquest sentit, ha afegit: "Aquest ús entenem que és un bé comú que s'hauria de poder estendre a tot l'àmbit lingüístic comú, i òbviament el País Valencià forma part d'aquest àmbit, sense primacia de ningú, que ens uneix a tots". En la mateixa línia, ha lamentat que "des del punt de vista de l'ús de la llengua als mitjans, això perdi pistonada en un dels territoris d'aquest àmbit lingüístic".

Mas, a més, ha defensat la vigència de la seva oferta perquè TV3 es pugui veure al País Valencià, i més ara que seria l'única televisió en català. "L'oferiment hi és, i fins i tot està fet de manera formal. Ara bé, una altra cosa és que el govern espanyol vulgui donar sortida a aquesta situació", ha conclòs.

El president ha fet aquestes declaracions poc abans d'intervenir al Fòrum European Bussines and Tecnology Center, a la ciutat índia de Bangalore, on ha tornat a remarcar els beneficis que per al sector tecnològic indi té Catalunya i les oportunitats de col·laboració i negocis que hi ha entre l'Índia i el sector català.

Anar al contingut