Barcelona

Mas es va reunir amb el socialista Ferran Mascarell per proposar-li la Conselleria de Cultura

Dilluns 27 de desembre Artur Mas prendrà possessió definitiva del càrrec de president de la Generalitat. Des que va ser investit al Parlament, totes les preguntes s'han centrat a saber quins seran els membres del govern. Seran 12 cares, inclosa la d'Artur Mas i les de dos a quatre independents. A poc a poc s'han anat coneixent noms com Recoder, Puig o Mas-Colell. L'últim de sortir és el de Ferran Mascarell, el polític socialista que va ser conseller en l'època de Pasqual Maragall. El diari "El País" publica una imatge d'una trobada amb Artur Mas. El president català hauria temptejat Mascarell per assumir Cultura. S'han donat mútuament el cap de setmana per reflexionar, i després de la presa de possessió, en tornaran a parlar i prendran una decisió definitiva.

Actualitzat
Artur Mas prendrà possessió del càrrec de president de la Generalitat aquesta dilluns. A partir d'aquest moment està previst que doni a conèixer els noms dels consellers que integraran el futur govern. Fins ara hi ha set departaments oficiosament confirmats: Felip Puig a Interior, Andreu Mas-Colell a Economia, Lluís Recoder a Política Territorial i Sostenibilitat, Irene Rigau a Educació, Josep Maria Pelegrí a Agricultura, Josep Lluís Cleries a Benestar i Família i Joana Ortega a Governació. A més, se sap que Francesc Homs i Germà Gordó seran persones fortes en l'engranatge del govern, amb dues secretaries pròximes a la presidència.

Són set dels onze noms que ocuparan les conselleries del govern. En queden quatre per descobrir, entre elles les de Cultura. Aquesta conselleria ha viscut un ball de noms i rumors des de la victòria de CiU a les eleccions. L'últim, el de Ferran Mascarell. El polític socialista ha aparegut fotografiat amb Artur Mas en una imatge publicada al diari "El País". Sembla que Mas s'hi va reunir divendres en un hotel de Barcelona.

Mascarell, un socialista que en els últims mesos ha evidenciat força distància amb la línia oficial del PSC, va ser temptejat per Mas per assumir Cultura, una conselleria que Mascarell ja va dirigir en l'últim govern de Pasqual Maragall. Tots dos s'han donat el cap de setmana per reflexionar, i demà, després de la presa de possessió, en tornaran a parlar i el president prendrà la decisió definitiva.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut