Artur Mas, durant la seva compareixença al Parlament (ACN)
Artur Mas, durant la seva compareixença al Parlament (ACN)

Mas diu que no té "res a veure" amb el cas Palau, però va influir en el seu adeu

En una compareixença al Parlament, l'expresident de la Generalitat assegura que el cas de corrupció va ser un dels motius que el van portar a deixar totes les responsabilitats polítiques

Actualitzat
TEMA:
Artur Mas

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha dit que ja ha assumit totes les "responsabilitats polítiques" que li corresponien en relació amb el cas Palau, pel qual CDC va ser condemnada per cobrar comissions il·legals. Mas ha indicat que podria tornar a la primera línia política, però que "no és la seva intenció" tot i que no té "res a veure" amb el cas que ha condemnat el partit:

"En un judici tan llarg, amb centenars i centenars de folis amb investigacions de qualsevol tipus, un judici que ha durat deu anys des de l'inici del procediment fins a la conclusió final, en tot aquest temps, amb tantes indagacions que s'han fet i amb tants interrogatoris i tants testimonis (...) a mi no m'han cridat en cap moment, en condició de res."

En una compareixença davant la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament, Mas ha reivindicat que no pot assumir cap responsabilitat política perquè ell ja va renunciar "a tot" a nivell polític i ha indicat que una de les causes que va motivar que deixés la presidència del PDeCat era el cas Palau.

"Jo he deixat totes les responsabilitats polítiques, no me'n queda ni una. I les podria haver mantingut totes."

Mas va renunciar el 2016 a la investidura com a president de la Generalitat per la pressió de la CUP, també va deixar l'acta de diputat al Parlament i, un temps després, va renunciar a la presidència del PDeCAT. El 129è president de la Generalitat ha dit que aquesta renúncia no va ser "un acte conjuntural", sinó que el cas Palau hi va influir:

"He fet tots els actes de reconeixement i reparació que es poden fer. Potser no els satisfà, però mirin els fets. Quan vaig deixar la presidència del PDeCAT, l'última responsabilitat que em quedava al gener de 2018, un dels motius pels quals ho vaig fer era el cas Palau."

Mas ha assegurat que va intentar entendre la magnitud del que suposava el cas Palau actuant d'"una forma coherent i exemplar, i la millor manera de fer-ho era aquesta, per perjudicar el mínim possible els qui havien d'agafar el relleu" del projecte polític. És per això que, ara, malgrat que ja ha acabat la seva inhabilitació, no es planteja torna a la primera línia política:

"És veritat, jo he estat inhabilitat, però ara no ho estic. Ara puc tornar si vull, puc fer-ho. Els dic que no és la meva intenció."

Mas ha dit que "no li agrada" que Convergència hagi estat condemnada, però ha retret als partits de l'oposició que, per moltes explicacions que doni, sempre voldran "que vagi una mica més enllà":

"Podria arribar a cremar-me a la pira funerària i vostès es queixarien que encara hi ha les cendres."

En aquest sentit, ha demanat a l'oposició que tingui "com a mínim, la meitat de l'exigència" al Congrés i al Senat amb altres presumptes casos de corrupció, com els que afecten la monarquia.

 

ARXIVAT A:
Artur Mas Cas Palau Parlament de Catalunya Corrupció

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut