Mas diu que l'estat propi "és l'estat natural d'una nació antiga" com Catalunya

El president assegura, en una entrevista a "Il Corriere della Sera", que troba "egoista" que la majoria de governs europeus es limitin a dir que el procés sobiranista és una qüestió interna d'Espanya. Tot i que assegura que entén que ara mateix aquesta sigui la reacció, avisa que tard o d'hora s'hauran de pronunciar.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, assegura en una altra entrevista en una altre mitjà europeu que "el futur natural d'una nació antiga" com Catalunya és la independència. Mas recorda que, més enllà de raons econòmiques, en aquest procés prevalen sobretot elements propis d'una nació amb segles d'història, com és la identitat, l'autogovern i la cultura pròpia.

Ha estat a "Il Corriere della Sera" quaranta-vuit hores després que sis diaris europeus publiquessin un article de Mas en què també explicava el procés sobiranista. El president assegura que troba "egoista" que la majoria de governs europeus es limitin a dir que el procés sobiranista és una qüestió interna d'Espanya. Tot i que assegura que entén que ara mateix aquesta sigui la reacció, avisa que tard o d'hora s'hauran de pronunciar.

Mas també defensa la consulta del novembre, i reitera que, si finalment Madrid la prohibeix, es faran unes plebiscitàries equivalents a un referèndum. En aquest sentit, el president assegura que no es pot proclamar la independència sense saber si existeix una majoria de catalans que la reclama. En canvi, insisteix que ara mateix sí que hi ha una clara majoria que demana poder fer la consulta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut