Entrevista del New York Times a Artur Mas
El diari descriu el president català com una "figura de l'avantguarda de la política espanyola".
Barcelona

Mas diu que el seu ideal és "ser part dels Estats Units d'Europa"

El president de la Generalitat ha assenyalat en una entrevista a la capçalera nord-americana que ha estat el rebuig de Rajoy a les demandes econòmiques de Catalunya el que ha fet "canviar de direcció" la política del govern i orientar-la clarament cap a la independència.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat en una entrevista a la capçalera nord-americana 'The New York Times' que "el nostre ideal és ser part dels Estats Units d'Europa". El rotatiu subratllat que una Catalunya independent se situaria davant d'una dotzena dels 27 països de la UE per volum de riquesa.

En l'entrevista que publica el rotatiu aquest dissabte, Mas argumenta que amb els esdeveniments i actuacions de les últimes setmanes, a Catalunya s'ha creat una "gran sensació d'esperança entre una gran part" de la societat.

Mas acusa el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, d'empènyer Catalunya cap al camí de l'autodeterminació després de rebutjar sense condicions les seves demandes del pacte fiscal: "Quan obtens un no clar, has de canviar de direcció."

El president de la Generalitat creu que "el pitjor dels escenaris és no intentar-ho, i el segon pitjor és intentar-ho i no arribar", i defensa que, sense Catalunya, Espanya no és insolvent, però sí més limitada.

En un perfil de Mas, el diari diu que ha estat la postura del president català la que l'ha empès a "l'avantguarda de la política espanyola". Subratlla de Mas la seva "llarga trajectòria com a servidor públic" i ressalta la seva preparació professional afirmant que és poc comú trobar un líder multilingüe en el panorama polític espanyol.
Anar al contingut