Mas diu que el procés és al congelador: "No està ni viu ni mort, està hibernant"

En una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio, Artur Mas diu que la fi del procés només la poden certificar els ciutadans amb el seu vot

Des que el president espanyol, Pedro Sánchez, afirmés que "el procés ha acabat", la vitalitat de l'independentisme s'ha posat en qüestió. L'últim a entrar en la qüestió ha estat l'expresident de la Generalitat Artur Mas. En una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio, ha assegurat que el procés "està hibernant".

Mas ha qualificat de "provocació" les paraules de Pedro Sánchez i del ministre de la Presidència, Félix Bolaños. "Són una irresponsabilitat i una falsedat", ha apuntat Mas.

"El procés no està ni viu ni mort. És al congelador. Està hibernant."

Mas diu que la fi del procés només la poden certificar els ciutadans amb el seu vot. "Són els únics autoritzats, a través del seu vot, a dir si el procés és viu o és mort. O és al congelador, ja ho veurem."


ERC "no se'n surt"

Mas també ha fet una repassada a la política catalana actual. L'expresident de la Generalitat afirma que ERC es vol convertir en el partit hegemònic de Catalunya "però no se'n surt".

"ERC té una estratègia molt clara i legítima de convertir-se en el partit hegemònic a Catalunya, però li està costant molt, moltíssim."


"Em vaig apartar jo"

Mas assegura que està còmode en el seu paper d'exlíder allunyat de la primera línia política. "Jo no em sento com un gerro xinès, hi ha expresidents que troben el seu paper i se senten còmodes, i n'hi ha d'altres que no tant", ha apuntat Mas.

"Ja vaig deixar clar a Puigdemont en el meu relleu a la presidència que, a partir de llavors, hi era per ajudar i no molestar. I a vegades els gerros xinesos molesten", ha ironitzat l'expresident de la Generalitat, fent una referència velada a l'expresident del govern espanyol, Felipe González, que feia servir l'expressió "gerro xinès".

Mas ha negat que la CUP fos la responsable de la fi de la seva carrera política. "La CUP no va ser qui em va apartar, em vaig apartar jo", ha manifestat. Diu que ho va fer perquè calia "preservar la continuïtat del projecte sobiranista".

"Era un moment transcendent i per això vaig sacrificar la meva presidència de la Generalitat."

ARXIVAT A:
Procés catalàArtur Mas
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut