Barcelona

Mas diu ara que la tisorada a la sanitat serà d'entre el 5 i el 10%

El president de la Generalitat, Artur Mas, davant les protestes de la sanitat pública contra les retallades del govern, ha defensat els metges dient que són "els nostres aliats". En una entrevista al programa número 1.000 d'"El Cafè de la República" de Catalunya Ràdio, ha fet una crida a metges, mestres i treballadors del sector públic a col·laborar per solucionar les dificultats que pateix Catalunya, i ha concretat que l'activitat sanitària es reduirà entre un 5 i un 10%.

Actualitzat
Després de la mobilització d'aquest dijous a la tarda, Mas ha volgut donar un missatge de tranquil·litat i negar afirmacions que arriben de partits de l'oposició. "No estem parlant de tancar o de desendollar els malalts, això son autèntiques bestieses. L'únic que volen és fer mal políticament a mes i mig de les eleccions però estan creant una alarma en la població que no té cap mena de base", s'ha queixat.

Amb tot, Mas ha volgut contribuir a tranquil·litzar el sector rebaixant les previsions de retallada a la sanitat. Si fins ara s'havia parlat d'una rebaixa mitjana del 10% del pressupost, ara el president ha concretat que l'activitat sanitària es reduirà entre un 5 i un 10%.

D'altra banda, Mas ha afegit que si s'hagués reeditat per tercera vegada el tripartit, ell hauria plegat com a líder de CiU. El president ha subratllat que ell sempre havia defensat que hi seria sempre que cregués que és "més part de la solució que no pas del problema". "Si jo m'hagués presentat per tercera vegada i hagués guanyat però no governat, jo crec que hauria esdevingut una part del problema i no de la solució. Si jo mateix hagués tingut consciència que era una part del problema, lògicament el que havia de fer era un pas enrere", ha explicat.



VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut