El president Artur Mas, en una imatge d'arxiu
Mas critica no tant les comunitats insolidàries com els governs "menfotistes".
Sant Cugat del Vallès

Mas denuncia les "autonomies subsidiades" que no retallen els pressupostos

El president de la Generalitat ha criticat que hi ha comunitats de l'Estat que reben ajuda d'altres autonomies com Catalunya que no només no han fet retallades, sinó que han incrementat el pressupost. Mas, que no ha volgut donar noms, ha assegurat que aquestes autonomies "no són les més productives, sinó que moltes vegades són les més subsidiades". Tot i que Mas no ho ha volgut concretar, només cal repassar els comptes autonòmics per veure que s'està referint a Andalusia: una comunitat que rep la solidaritat dels territoris més rics i que ha aprovat uns comptes un 1,1% per sobre dels anteriors.

RedaccióActualitzat
"Tal com van les coses en aquest moments, hi ha algunes comunitats autònomes que estan apujant el pressupost. I no són les més productives, sinó que moltes vegades són les més subsidiades", ha denunciat.

El president ha considerat que això "hauria de moure a una certa reflexió general en el conjunt de l'estat". I s'ha pregunat "com és possible" que "s'atreveixin" a fer-ho quan hi ha "polítiques d'austeritat obligades moltes vegades des de fora i que tenen un sentit vistes des de dins".

Mas, que després de reunir-se amb Mariano Rajoy la setmana passada a La Moncloa ja va criticar que no tothom seguia l'exemple de Catalunya per reduir el dèficit, ha fet aquestes declaracions en una reunió amb empresaris a Sant Cugat del Vallès.
Anar al contingut