Barcelona

Mas demana "ser generosos" i posar Catalunya per davant dels "interessos personals"

El president de la Generalitat ha reaccionat així al rebuig de Junqueras a fer una llista unitària

RedaccióActualitzat

Artur Mas ha demanat "ser generosos" i posar el país al davant dels interessos de partit o personals. En la primera resposta del president de la Generalitat a la proposta d'aquest dimarts d'Oriol Junqueras, que va defensar la necessitat de concórrer a les eleccions amb llistes separadesEl president de Catalunya admet que la generositat és un element necessari en l'actual moment del procés i que s'ha d'encarar amb un actitud més eficaç, per evitar perdre una "oportunitat històrica".

A la presentació del projecte "Història de la Humanitat i la Llibertat", de Sàpiens, Mas ha dit que "és molt humà en les actituds de les persones que primer és el 'jo'; després el col·lectiu més proper, pot ser un club, una empresa o un partit, i després el conjunt de tots, en el nostre cas, el país; però una actitud generosa vol dir invertir aquests termes", és a dir, "primer, el col·lectiu sencer, en el noster cas, el país; el col·lectiu més proper, cada partit; i en últim terme, el 'jo'".

Mas, que ha reconegut que aquestes actituds no poden ser per sempre perquè no són les regles de la política, ha assenyalat que "hi ha moments clau en els quals cal funcionar així". El president de la Generalitat creu que, "si pretenem resoldre els reptes que té Catalunya amb els instruments polítics tradicionals que coneixem de sempre, la meva impressió és que no ho aconseguirem". Segons la seva opinió, ara cal "ser eficaços, identificant bé els objectius i traçant bé els itineraris".

Mas i Junqueras encara no han fixat una reunió, però serà aviat: el president republicà ja l'hi ha demanat. De fet, serà amb el líder d'Esquerra amb qui Artur Mas començarà una ronda de contactes amb els líders del bloc sobiranista.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut