Barcelona

Mas demana coherència a ERC per donar suport a la supressió de l'impost de successions a Madrid però no a Catalunya

El president de CiU, Artur Mas, ha demanat coherència a ERC en la seva posició sobre l'impost de successions, perquè "no té sentit" que els republicans donin suport a la supressió de l'impost al Congrés a Madrid i després hi votin en contra quan la federació la proposa al Parlament de Catalunya. Mas ha anunciat que tornaran a presentar la iniciativa a la cambra catalana, després que els republicans li han donat suport al Congrés, amb l'objectiu d'eliminar aquest impost com ho han fet autonomies tant del PP com del PSOE.

Actualitzat
"Catalunya ja té suficients greuges, ja paguem peatges, per, a sobre, haver de pagar impostos que a la resta de l'Estat no existeixen", ha constatat Artur Mas, que ha afegit que és "rotundament fals" que una majoria de la ciutadania accepti la pujada d'impostos, perquè del que es tracta és d'estalviar més i invertir més. "No es poden treure els diners de la gent per tapar forats de les administracions, perquè no és veritat que aquests diners vagin a polítiques socials", ha assegurat.

Mas també ha recordat que França i Alemanya ja estan superant la crisi, i no a base d'apujar impostos, sinó moltes vegades a base d'abaixar-los. En aquest punt, ha recordat que CiU aposta per disminuir l'IRPF de les rendes més baixes, com van fer els francesos i els alemanys. Pel que fa al Pla d'Ocupació Juvenil aprovat ahir pel govern, ha recordat que CiU en va signar un el 2001 i el tripartit "el va guardar en un calaix perquè va dir que no calia". Mas ha lamentat que n'aprovin un ara que l'atur juvenil arriba al 36% i quan falta un any per a les eleccions.

Mas ha dit que Catalunya necessita un canvi per sortir de la crisi, per la qual cosa cal, segons la seva opinió, un canvi al govern i que CiU tingui més pes a la política catalana. "Plantarem les llavors perquè, d'aquí a un any, la majoria dels ciutadans vegin que la nostra missió principal és treure Catalunya de la crisi", ha dit el líder de la federació, que ha afegit que això només es pot obtenir amb un bon govern, un bon programa i amb influència decisiva en la política espanyola.

Anar al contingut