El president Mas, al Consell Nacional de CDC.
El president Mas, al Consell Nacional de CDC.
Barcelona

Mas demana als dirigents de CDC i UDC que posin fi al "serial" de crítiques entre els dos socis

En una conversa informal amb periodistes, el president de CiU revela que ha parlat per telèfon amb Duran i Lleida i que han arreglat les diferències que els últims dies han mantingut públicament dirigents de CDC i UDC. Mas ha demanat als dirigents de les dues formacions que s'estiguin de fer declaracions "excessives" que perjudiquen Catalunya.

RedaccióActualitzat
Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida han parlat per telèfon i donen per tancades les diferències dels últims dies entre Unió i Convergència. En una conversa informal amb periodistes, Mas ha explicat que ha demanat tant als dirigents del seu partit com als d'Unió Democràtica que posin fi al "serial" de declaracions i contradeclaracions.

El líder de CiU els ha fet notar que són "excessives" i que, en un moment "delicat" com el que viu Catalunya, "les desavinences no fan cap favor a ningú". Mas ha insistit que les divergències "no són de fons, sinó de forma".

La polèmica

L'estira-i-arronsa entre els socis de federació va sorgir arran de les declaracions de Duran i Lleida a favor d'ajornar la consulta sobre la independència i en les quals va definir ERC com un "adversari". Els dirigents de Convergència li van reclamar durant el Consell Nacional del partit que deixés de "generar dubtes" i de "potinejar" amb el calendari.

Duran va qualificar d'"insòlit" que el Consell Nacional de CDC el critiqués. I, fins i tot, el secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, va denunciar que Duran i Lleida havia rebut "amenaces", que no va precisar d'on venien, tot i que va deixar entreveure que eren d'ERC.
Anar al contingut