Artur Mas
Artur Mas
Madrid

Mas demana al Suprem que no l'inhabiliti per poder ser diputat al Parlament

L'expresident entén que la inhabilitació s'hauria de circumscriure al càrrec que ostentava

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas demana al Tribunal Suprem la nul·litat de la sentència del TSJC que l'inhabilita durant dos anys per exercir cap càrrec públic pel 9N.

En qualsevol cas demana que no l'inhabiliti per poder ser diputat al Parlament de Catalunya, al Parlament Europeu o a les Corts Generals.

En el recurs que ha presentat, Mas entén que, com a molt, la inhabilitació s'hauria de circumscriure al càrrec que ostentava quan suposadament va cometre el delicte de desobediència, que era el de president de la Generalitat de Catalunya.

Assegura que si el criteri implícit en la sentència és que, des d'un càrrec electe és possible cometre també un delicte de desobediència, la inhabilitació especial quedaria equiparada a la inhabilitació absoluta, ja que des de qualsevol càrrec o lloc públic és possible cometre un delicte d'aquest tipus.

Aquest argument segueix una línia similar al recurs presentat per l'exconsellera Joana Ortega, que ha demanat explícitament que no la inhabilitin per ocupar càrrecs municipals.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut