Barcelona

Mas defensa que "el país trobarà la manera de reconstruir-se a ell mateix" en l'entrega de les Creus de Sant Jordi

Emma Vilarasau, l'encarregada d'intervenir en nom dels guardonats, ha dit que "un país madur i una societat cohesionada no es pot permetre per més temps que les injustícies socials i la precarietat laboral esclafin la veu i l'anhel d'una gran part dels ciutadans"

Actualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reivindicat les "arrels mil·lenàries" de Catalunya, que ha comparat amb un arbre "al qual moltes vegades han volgut tallar-li el tronc". En l'entrega de les Creus de Sant Jordi, Mas ha recordat diversos moments de la història de Catalunya, com els 750 anys del naixement del cronista català Ramon Muntaner o els 700 de la mort de Ramon Llull, dues figures destacades en la cultura d'"un país que semblava en molts moments enterrat sota les cendres, però que trobava la manera de sortir-ne i reconstruir-se a si mateix".

També ha recordat els 75 anys de l'assassinat del president de la Generalitat Lluís Companys. "Hem passat i estem passant encara uns anys d'unes complicacions molt grans", ha reconegut Mas, que ha dit que "aquest país ha viscut situacions fins i tot molt més dures". El president de la Generalitat, que ha defensat que aquest "no és el pitjor moment de la nostra història", s'ha mostrat confiat que "el país trobarà la manera de reconstruir-se a ell mateix i de fer-ho millor que no pas ho havia fet fins ara".

Vilarasau: "Un país madur no es pot permetre que les injustícies socials esclafin l'anhel dels ciutadans"

La Generalitat ha entregat aquest dilluns les Creus de Sant Jordi 2015 en un acte al Gran Teatre del Liceu. Entre els guardonats d'aquesta edició hi ha destaca la forta presència del món teatral, representat per Joan Pera, Lluís Pasqual, Mercè Sampietro i Emma Vilarasau.

Precisament Vilarasau ha estat l'encarregada d'intervenir en nom dels guardonats. En un discurs força reivindicatiu, l'actriu ha dit que "un país madur i una societat cohesionada no es pot permetre per més temps que les injustícies socials i la precarietat laboral esclafin la veu i l'anhel d'una gran part dels ciutadans".

Entre les 27 personalitats i 15 entitats premiades també hi ha el metge Miquel Vilardell, el vicepresident del Barça Carles Vilarrubí, el Teatre Romea, l'Hospital del Mar, la Fundació Hospital de Sant Pau i la societat cooperativa Cadí.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut