Barcelona

Mas crítica el PSC i Duran els demana que posin ordre al govern

Convergència Democràtica de Catalunya i Unió Democràtica de Catalunya estan de consell nacional. Aquesta coincidència en el temps s'estén també en els seus discursos. Els líders dels dos partits han carregat contra el govern de la Generalitat. Asseguren que està desunit. El líder de l'oposició, Artur Mas, diu que el tripartit està més descoordinat que mai. També critica el PSC, a qui acusa de trencar la unitat catalana en les negociacions del finançament. Per la seva banda, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet una crida als socialistes catalans perquè posin ordre dins del govern.

Actualitzat
El líder de Convergència, Artur Mas, ha llançat una doble crítica al govern i al PSC durant el consell nacional del partit. Segons Artur Mas, el PSC trenca la unitat catalana en les negociacions del finançament, i el govern tripartit està més descoordinat que mai.

Mas acusa el govern de "no estar a l'altura" i "fer pagar-ne les conseqüències" als catalans. En la seva intervenció en el consell a Bellaterra, ha fet referència a les declaracions del president de la Generalitat, José Montilla, en què deia que Catalunya ha fet un "salt cap endavant sense precedents" en inversió i polítiques públiques. Mas ha exigit al govern que es posi "a l'altura de les virtuts del país".

Per la seva banda, Duran i Lleida també ha criticat el govern però no ha estat tan contundent com Mas. El líder d'Unió ha fet una crida als socialistes catalans perquè posin ordre dins del govern. Els democristians tenien el primer consell nacional després del congrés del partit i el centren en la crisi econòmica, però també en la llei d'educació que s'està tramitant al Parlament. És per això que Unió també ha censurat l'actitud d'Esquerra Republicana i d'Iniciativa. Diuen que els dos partits participaran en la concentració contrària al projecte de llei a Barcelona que va aprovar el seu propi govern i qualifiquen aquest fet d'insòlit. Per això, reclamen al PSC que hi posi ordre.
Anar al contingut