Barcelona

Mas convida els independentistes a la Casa Gran del Catalanisme unes hores després que Carretero es doni de baixa d'ERC

El president de CiU, Artur Mas, ha obert aquest dilluns la porta de la Casa Gran del Catalanisme tant a aquells catalanistes que vulguin la independència de Catalunya, com també a aquells més moderats que apostin per "reforçar l'autogovern de Catalunya". Mas ho ha dit en la presentació de la nova seu de la Fundació Catalunya Demòcrata hores després que l'exconseller de Governació i exalcalde de Puigcerdà s'hagi donat de baixa d'ERC. Precisament, Carretero participarà en una taula rodona sobre el dret a decidir organitzada per aquesta fundació. Tot i això Mas ha evitat fer una invitació directa a Joan Carretero i Jaume Renyer a entrar a formar part del projecte, però sí que ha fet un gest a independentistes que estiguin defraudats amb ERC.

Actualitzat
Artur Mas ha assegurat que no preveu cap contacte concret amb Joan Carretero, però ha assegurat que les portes de la Casa Gran del Catalanisme estan obertes. Segons Mas, hi cap qualsevol persona que tingui "un sentiment catalanista i de país", tant si està a favor de la independència com si s'inclina per un major autogovern de Catalunya sense un sentiment independentista.

El líder de CiU ha fet aquestes declaracions només al cap d'unes hores que Carretero ha anunciat, a través del seu blog, que es donava de baixa d'ERC. El partit en què militava li ha obert un expedient disciplinari i l'ha suspès de militància temporalment després que el líder de Reagrupament.cat es va negar a donar explicacions sobre l'article que va escriure, en què demanava la creació d'un partit independentista que es presentés a la properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Mas ha fet aquest oferiment en la presentació de la seu de la Fundació Catalunya Demòcrata. La Fundació, per cert, ha confirmat que Carretero participarà en una taula rodona sobre el dret a decidir. Mas ha desvinculat la participació de Carretero de la seva sortida d'ERC.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut