Gràfic de la inversió de l'Estat a les autonomies segons els pressupostos del 2015.
Gràfic de la inversió de l'Estat a les autonomies segons els pressupostos del 2015.
Barcelona

Mas-Colell titlla de "partit poca-solta" el PP pel tracte a Catalunya dels pressupostos del 2015

El conseller d'Economia ha assegurat que el partit de Rajoy es comporta com un "partit piròman", però ho ha retirat davant les protestes de la bancada popular en el ple del Parlament

RedaccióActualitzat

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha assegurat que el PP es comporta com un "partit piròman" pel tracte financer que dóna a Catalunya en els pressupostos del 2015 i que no podrà quadrar els comptes si no s'aconsegueixen més diners de l'Estat. 

En la sessió de control al govern, Mas-Colell ha fet aquesta afirmació -que després ha retirat per les queixes que ha aixecat entre la bancada popular- quan el diputat del PP José Antonio Coto li ha preguntat si "seguirà amb l'actual política pressupostària d'endeutament massiu, incompliment del dèficit, no presentació dels pressupostos i manteniment dels impostos autonòmics més elevats d'Espanya". 

El conseller ha acusat l'executiu espanyol d'asfixiar financerament la Generalitat i ha negat que Catalunya hi surti guanyant l'any que ve, tal com manté el ministre Cristóbal Montoro.

"El que guanyem amb una mà -400 milions respecte al 2014 per les baixades dels tipus d'interès- ens ho trauran amb l'altra, no fos cas que els malgastessim amb coses com la sanitat, l'ensenyament, el benestar..."

El diputat popular ha insistit que Mas-Colell ja està buscant feina per participar en "El club de la comèdia" i ha afegit que al conseller "el caracteritza la P de poca-solta". Mas-Colell s'hi ha tornat i ha dit que, en lloc de "piròman", el PP sí que és un partit "poca-solta", perquè està asfixiant a la Generalitat i a d'altres autonomies, com el País Valencià. 

Segons Mas-Colell, l'any que ve la Generalitat no té marge per vendre's més edificis o fer concessions importants per tal de  complir l'objectiu de dèficit públic que li marca l'estat. 

Anar al contingut