El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell
Barcelona

Mas-Colell: "Catalunya com a país independent seria econòmicament perfectament viable"

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha assegurat que "Catalunya com a país independent seria econòmicament perfectament viable". El conseller ha minimitzat l'impacte econòmic que aquesta hipotètica secessió tindria per a Catalunya, en un acte a la seu de la PIMEC per presentar, precisament, el llibre "Sense Espanya", que aborda les conseqüències de la independència de Catalunya. "Els costos de la independència no han d'espantar ningú", ha afegit.

Actualitzat
Mas-Colell ha argumentat la seva tesi recordant que 95 dels 193 països que hi ha a les Nacions Unides tenen una població inferior a la de Catalunya. Ha afegit, a més, que estaria integrada a la zona euro i compartiria els seus problemes. Tot i recordar que actualment l'objectiu de la Generalitat és el pacte fiscal, el titular d'Economia ha remarcat que en funció de "com ho haguéssim fet", Catalunya estaria com Itàlia o com Holanda".

Sobre un possible boicot comercial d'Espanya en cas que Catalunya s'independitzés, Mas-Colell ha considerat que "seguiríem tenint amics a l'altre costat de l'Ebre", i si no fos així, "duraria poc, pels costos que tindria per a uns i altres".

Sobre aquest hipotètic boicot, les conseqüències del qual analitza el llibre "Sense Espanya", Modest Guinjoan, un dels autors, també parla d'efectes limitats, tant per l'abast com per la durada.

Per la seva banda, el president de la Pimec, Josep González, considera que el sentiment independentista està en augment per les desigualtats entre la riquesa que genera Catalunya i com torna un cop ha passat per Madrid".


Anar al contingut