Mas-Colell, durant al seva intervenció a les jornades econòmiques d'"Expansión".
Mas-Colell, durant al seva intervenció a les jornades econòmiques d'"Expansión".
Barcelona

Mas-Colell avisa que el "conflicte" amb l'Estat pot ser "llarg" i demana que "sigui civilitzat"

El conseller d'Economia ha atribuït l'actual tensió política a "una reacció natural a l'agenda recentralitzadora" del govern espanyol

RedaccióActualitzat

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha advertit que el "conflicte" polític entre Catalunya i Espanya pot ser "llarg", de manera que ha demanat que sigui "civilitzat". Durant la seva participació en les jornades econòmiques del diari "Expansión", Mas-Colell ha atribuït l'actual tensió política a "una reacció natural a l'agenda recentralitzadora" del govern espanyol.

Després de reiterar que les causes del conflicte "no són econòmiques", ha avisat que la situació pot prolongar-se i és important "que ser sobiranista o no sigui viscut com un fet completament legítim, com ser catòlic o protestant" i que "la vida política i l'econòmica segueixen el seu camí sense interferir-se".

Reunió amb De Guindos

Mas-Colell i el ministre d'Economia, Luis de Guindos, s'han reunit aquest dimecres a la tarda a Barcelona. De Guindos ha reiterat que la independència de Catalunya "no és una hipòtesi raonable ni racional" i que els agents econòmics no la consideren una possibilitat viable.

El ministre ha explica que la reunió amb Mas-Colell ha transcorregut amb total "normalitat" i que la trobada ha girat al voltant de qüestions econòmiques i financeres, sense comentar res sobre la consulta.

Anar al contingut