Imatge d'arxiu del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell
Imatge d'arxiu del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell (Foto: ACN)
Sant Esteve de Palautordera

Mas-Colell alerta que l'estat del benestar "rebentarà i pagaran justos per pecadors" si no s'actua

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha alertat que hi ha un estat del benestar "tan absolutament tensat que si no es fan coses importants rebentarà i si ho fa pagaran justos per pecadors". El titular d'Economia ha remarcat que "les explosions mai són controlades". "Les parets cauen i toquen a tothom", ha alertat. Per això, ha apostat per "mantenir el nucli central que vol atendre totes les necessitats bàsiques amb el pressupost públic i totes les necessitats dels realment desfavorits".

Actualitzat
En una conferència en el marc de la 29a Escola d'Estiu Ramon Trias Fargas, organitzada per la JNC, Mas-Colell ha estat preguntat per la possibilitat d'un rescat de l'estat espanyol per part de la Unió Europea. El titular d'Economia ha manifestat que no arribarà el punt en què "el Regne d'Espanya assoleixi una situació de rescat". Tot i això, ha dit que a l'abril de l'any passat també veia molt difícil que el bo espanyol a 10 anys passes del 6%, i ara, "el bo espanyol va passar del 6% fa tres setmanes i aquest divendres va tornar a fer-ho".

En qualsevol cas, ha assegurat que el nivell de preocupació que té sobre la situació econòmica de l'estat espanyol "és important", però ha assenyalat que "el seu nivell de preocupació no està en el punt en què pensi que el rescat d'Espanya és probable".

Pel que fa a l'estat de l'economia d'alguns ajuntaments catalans, Mas-Colell ha demanat no ser alarmista i considera que el cas de l'Ajuntament de Moià, que s'ha declarat en fallida, "és singular".
Anar al contingut