Sitges

Mas-Colell alerta que el pacte fiscal no és la panacea i reivindica els hispabons per finançar les comunitats

El conseller d'Economia alerta que el pacte fiscal no serà la gran solució als problemes econòmics i financers del país. Mas-Colell demana al govern espanyol que afluixi la pressió sobre les autonomies i aposta pels hispabons.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, avisa que el pacte fiscal no és la panacea a la crisi. Mas-Colell assegura que el nou finançament de Catalunya no serà la gran solució als problemes econòmics i financers del país. Per això, demana al govern espanyol que afluixi la pressió sobre les autonomies i reivindica els hispabons.

El conseller alerta que no hi ha solucions miraculoses a la situació econòmica actual, ni tan sols el pacte fiscal. Des de les Jornades del Cercle d'Economia a Sitges, Mas-Colell també ha demanat "sisplau" que cap agent polític, com l'estat espanyol, aprofiti l'ocasió per consolidar agendes "centralitzadores".

Reivindica els hispabons

El conseller d'Economia aposta pels hispabons com a via per finançar les comunitats i altres administracions. Mas-Colell assegura que aquest mecanisme fins i tot pot ser bo pel que fa a la qualificació creditícia per a l'Estat. Segons el conseller, "facilitar, enriquir i optimitzar el funcionament de la tresoreria de totes les administracions públiques espanyoles només pot ser bo per al bon funcionament de totes les administracions i, per tant, per al ràting d'Espanya".

Mas-Colell no només veu els hispabons amb bons ulls, sinó que pressiona perquè s'aprovin. Des de Sitges, el conseller ha afirmat que espera que el Consell de Ministres decideix aquest divendres mateix sobre la qüestió. Mas-Colell ha fet aquestes afirmacions quan ja se sap que l'executiu no pensa discutir, de moment, la qüestió.

L'euro no està en perill

Mas-Colell s'ha mostrat convençut que el futur de l'euro no està en qüestió. Ho ha dit al mateix escenari on el ministre d'economia, Luis de Guindos, va avisar que el futur de la moneda única es decidirà les pròximes setmanes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut